Prijava

Vaša prijava

FOTO Radno ljeto u Gorici: Doznajte gdje se sve moderniziraju ulice


Na širem području grada počela je rekonstrukcija nekoliko važnih prometnica. Od Ulice Slavka Kolara, Getaldićeve ulice, Ulice bana Josipa Jelačića, do Ulice Ljudevita Posavskog i Matice Hrvatske. Radove vrijedne 6.200.000 kuna obišao je gradonačelnik Dražen Barišić sa suradnicima.

- To su ključne ulice koje su višegodišnji problem za odvijanje prometa u gradu. Samim time se intenzivnije pripremamo za reorganizaciju prometa i prometnih rješenja u samom gradu te su ovo preduvjeti – kaže Barišić.

obilazak15.jpg

Novca za rekonstrukcije Ulica i prometnica bit će dovoljno, a ako zatreba namaknut će se i rebalansom na sjednici Gradskog vijeća sredinom mjeseca, najavio je predsjednik Vijeća Tomo Vidović, koji se na terenu također želio uvjeriti u početak velikih ljetnih radova u gradu.

- Zato smo i obišli tri gradilišta u samom centru grada. Ono što veseli je to da se radovi intenzivno odvijaju, a sada je i pravo vrijeme za građevinske zahvate. Nadam se da ćemo do kraja ljeta svjedočiti otvaranju obnovljenih cesta – napomenuo je Vidović.

Radovi u Jelačićevoj ulici, od Kurilovečke ulice do Ulice Slavka Kolara na samom su kraju. Idući tjedan slijedi asfaltiranje kolnika i otvaranje prometa.

- To će biti jedna moderna prometnica s novom javnom rasvjetom, pješačkom i biciklističkom stazom. Započeli smo i s radovima i na dijelu od Miošićeve do Matice Hrvatske što je važno jer ta prometnica prolazi kroz centar grada – ističe direktor VG Komunalca, Dragan Perić.

DOTRAJALE CESTE

- Mi smo zadovoljni radovima koji su bili prijeko potrebni s obzirom na dotrajale ceste i komunalnu infrastrukturu. Očekujemo potvrdu glavnog plana za uređenje drugog dijela Jelačićeve ulice i nastavak radova – rekao je tajnik Vijeća gradske četvrti Kurilovec, Mihael Grdinić.

obilazak5.jpg

Uređenju se veseli i 85-godišnja Ljubica Suša, koja za vrijeme kiše na ulicu nije mogla zbog zaostale oborinske vode.

- Po cesti je ležala voda jer nije bilo kanalizacije i znalo je biti poplave. Kada sam vozila bicikl, znalo me oprati od glave do pete – ispričala nam je Suša.

Počeli su radovi i na rekonstrukciji dijela Ulice Slavka Kolara. Iz gradske četvrti „Braća Radić“ ističu kako je prometnica važna jer povezuje sjever i jug grada, ali i Zagreb s Općinom Pokupsko.

- Ovo je jedina otvorena ulica povezana s novom autocestom u kojoj je dvostruko veći promet. Kolnik je bio rasturen, a sada se prometnica napokon obnavlja – zadovoljan je predsjednik Vijeća gradske četvrti, Živko Šimunović.

U gradskoj četvrti „Miljenko Granić“ počela je rekonstrukcija dijela Getaldićeve ulice, od Ulice Andrije Štampara do Boškovićeve ulice.

- Sad dobivamo jednu potpuno uređenu ulicu sa oborinskom kanalizacijom i pješačkim stazama. Tu je bio najveći problem što oborinska odvodnja nije bila riješena, tako da je između kućnih brojeva 1 i 7 stajala voda nakon svake kiše. Voda je stajala po dan dva, dok se nije ocijedila – ističe Ivica Kolarec, predsjednik Vijeća gradske četvrti „Miljenko Granić“.

USKORO I JUŽNA OBILAZNICA

Gradonačelnik Barišić najavio je izgradnju južne velikogoričke obilaznice probijanjem novih prometnih pravaca, odnosno povezivanjem Miošićeve i Kirinčićeve ulice sa istočnom obilaznicom.

- I onda bi mogli reorganizirati promet u središtu grada, kroz Ulice Matice Hrvatske i Ljudevita Posavskog s kružnim tokovima, odnosno jednim dijelom izmiještanjem prometa iz Zagrebačke ulice – zaključio je Barišić

Velikogoričane očekuje dugo i toplo ljeto, ali i radovi u gradu. Nakon povratka s godišnjih odmora, na jesen bi ulice trebale biti uređenije i prohodnije.