Prijava

Vaša prijava

PRVI DAN ŠKOLE Povratak u klupe, prvašići, mjere i maske

[]

Prvi je dan škole nakon ljetnih praznika. U klupe se vraćaju učenici, a prvi put u njih sjedaju i prvašići.

Za početak nove školske godine mjerodavno ministarstvo izradilo je upute i preporuke u skladu s rezultatima provedenih istraživanja i analiza, iskustvima drugih država, epidemiologa i Svjetske zdravstvene organizacije kako bi nastava bila što sigurnija

Tri modela rada

Ključno je cijepljenje odgojno-obrazovnih djelatnika kako bi maksimalno zaštitili svoje zdravlje i zdravlje školaraca, a na promjene trebaju biti spremni svi. Ministartvo predlaže tri modela odgojno-obrazovnoga rada u vrtićima i školama u uvjetima pandemije, a to su; odgojno-obrazovni rad i nastava u ustanovi, mješoviti oblik odgojno-obrazovnog rada/nastave (dio u ustanovi, dio na daljinu) i odgojno-obrazovni rad i nastava na daljinu.

Bez obzira na to koji će od modela i u kojem trenutku biti aktiviran, svim odgojno-obrazovnim ustanovama Ministarstvo preporučuje dosljedno provođenje mjera i preporuka za rad predloženima u spomenutom dokumentu jer povratak u dječje vrtiće i škole ključan je za odgoj i obrazovanje djece, a posebice za njihov emocionalni, kognitivni, socijalni i profesionalni razvoj.

Maske za više razrede i srednje škole

Maske će nositi učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola te od 1. do 4. razreda u gimnazijama ako u razredu nije osiguran razmak od 1.5 do 2 metra između učenika.

 

Objava PRVI DAN ŠKOLE Povratak u klupe, prvašići, mjere i maske pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Svetonedeljska fišijada

Vatrogasna vježba Donjeg Turopolja