Prijava

Vaša prijava

MOST: Između Kušanca i Gradića se ilegalno iskopava šljunak?

[]

Velikogorički MOST danas je održao konferenciju za medije na temu potencijalno ilegalnog iskopavanja šljunka na polju između Kušanca i Gradića. “Riječ je o privatnoj parceli gdje se netko dosjetio iskopavati šljunak. Znam da nije prvi put da se nelegalno iskopava na području našeg grada, no nas posebno zabrinjava što su ovdje viđeni kamioni tvrtke Roco Commerce, a znamo da su oni glavni izvođači radova na Aglomerciji“, govori Ivan Bekavac te poziva odgovorne u gradskim i državnim tijelima da ispitaju postoji li ikakva poveznica između tih kamiona na punjenju i odvozu s ugradnjom tog istog šljunka na radovima Aglomeracije.

Brinu oko toga tko ispostavlja račune te jesu li građani prevareni, kao i radi li se sve po pravilima struke. Na konferenciji je sudjelovao i saborski zastupnik Nikola Grmoja koji je istaknuo važnost upozorenja institucija na ovu situaciju. “Mi nećemo dopustiti da se u Velikoj Gorici promijeni samo fasada, ne želimo dopustiti da ponovno Velika Gorica puni medijske članke aferama i nastojat ćemo preventivno rješavati korupciju u ovom gradu. Zanimljivo je da tvrtka koja izvodi radove Aglomeracije sudjeluje u ovakvim nelegalnim radnjama. Tu se onda postavlja pitanje izvode li ostale poslove Aglomeracije na legalan način i je li tu sve čisto, te koja je povezanost te tvrtke i goričkog HDZ-a. Postoje li tu neke donacije, je li ta tvrtka ikada pomagala u izbornim kampanjama.. to su sva pitanja na koja želimo odgovor”, govori Grmoja te dodaje kako su na raspolaganju svima i da žele pomoći građanima.

Nada Finderle, potpredsjednica Odbora gradske četvrti Velika Mlaka obratila se nazočnima te istaknula zabrinutost u vezi radova na Aglomeraciji na području cijelog grada. “Konkretno nas brine što su radovi u nekim ulicama, poput Vladimira Nazora u Velikoj Mlaki počeli u 10. mjesecu 2020. godine, a godinu dana nakon ta ulica je i dalje raskopana, a ugroženi su mještani, djeca i sigurnost građana koji tamo žive. Radovi su napravljeni sumnjivo. Imamo situacije da radovi na pola prestanu pa se pojave u drugim ulicama pa ih mjesecima nema. To nam u sumnju dovodi izvođenje radova i nadzora tih radova. Tko to odobrava?”, govori Finderle te objašnjava kako se tražilo hitno saniranje na ulicama no na to nitko ne reagira te jedino što traže je da se radovi izvode u pravilima struke.

Objava MOST: Između Kušanca i Gradića se ilegalno iskopava šljunak? pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.