Prijava

Vaša prijava

FOTO Kestenijada u Buševcu uz utrku traktor kosilica ponovno oduševila posjetitelje

[]

Već po deveti put Buševec je postao mjesto okupljanja svih zaljubljenika u najpoznatije jesenske slatkiše – kestene. Kestenijada uz utrku traktor kosilica i popratni sadržaj i ove je godine oduševila sve posjetitelje koji su stizali iz Buševca, ali i drugih krajeva. Ova manifestacija iz godine u godinu stavlja naš grad na turističku mapu, a dokaz tome je odlična atmosfera i sve veći broj gostiju.

Maja Toth, direktorica Turističke zajednice Velike Gorice, pohvalila je odličnu organizaciju udruge Moj Buševec. “Okupilo se zaista mnogo ljudi, u gostima su nam tako i žene iz Zagreba koje će biti i na radionici izrade turopoljskih štukli i žganci. Turopolje zaista ima prekrasnih priča i vrijednih ljudi, nadamo se da će takvih posjeta biti sve više.”, govori Toth te podsjeća da će se idućeg vikenda u centru grada održati Gastro Turopolja, prava gastro manifestacija.

Mladi među najboljim vozačima

U utrci traktor kosilica svoje vozačke i avanturističke sposobnosti su i ove godine pokazali mladi. Pobjedu u utrci dječjih traktor kosilica je odnio Luka Mravec iz Ribnice, Matej Dobrenić iz Velike Gorice osvojio je drugo mjesto, a treće mjesto pripalo je Matiji Hrvojiću iz Zagreba. Mravec nam govori da je konkurencija bila dobra te da je utrka bila zanimljiva i napeta.

Drugoplasirani Matej Dobrenić se slaže da je utrka bila dobra: “Nadao sam se prvom mjestu, ali je izmaknulo za dlaku. Prijavit ću se i iduće godine.”, govori.

Matija iz Zagreba već devet godina vozi kosilice te ima veliko iskustvo: “Vozio sam sa svojom kosilicom, malo je teren bio grbav, ali je bilo dobro. Cilj je bio prestignuti sve, ali konkurencija je bila dobra.”, govori nam Matija Hrvojić.

Raznolik i zanimljiv popratni sadržaj

S eksponatima se predstavio i Oldtimer klub Turopolje koji su posjetiteljima nudili uvid u malo povijesti. “Došli smo s Citroenom iz 1953. godine te vojnim vozilima – dva džipa Willisa, motor s prikolicom.. Ljude jako zanimaju ovi stari automobili, kakvi su motori u pitanju pa smo i dizali haubu da bolje vide ove 70 godina stara vozila koji i dalje voze.”, objašnjava nam Davorin Kvaternik iz Oldtimer kluba Turopolje.

Uz fine kestene i razne proizvode od ove jesenske delicije, predstavilo se i nekoliko obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava sa svojim proizvodima. Marija Robić iz OPG-a Robić predstavila je starinski kukuruzni kruh i domaće medenjake: “Posao ide dobro, ima mnogo interesa. Buševec je selo koje ima najviše lijepih događanja, pa i ovu kestenijadu. Živo je, puno je ljudi i čini mi se da svi baš rado dođu u Buševec.”, nije skrivala oduševljenje.

Ako ste propustili kestenijadu, u kalendare zabilježite listopad iduće godine i – vidimo se!

 

Objava FOTO Kestenijada u Buševcu uz utrku traktor kosilica ponovno oduševila posjetitelje pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Završna školska priredba