Prijava

Vaša prijava

Gradski stadion dobiva suvremeni teren sa umjetnom travom


Gradonačelnik grada Velike Gorice Dražen Barišić prošlog je tjedna stavio svoj potpis na ugovor o izvođenju pripremnih radova za najsuvremeniji teren s umjetnom travom na gradskom stadionu u Velikoj Gorici.

Pripremni radovi počinju već ovog tjedna i trebali bi biti dovršeni do početka prosinca,nakon čega bi se ovisno o vremenskim prilikama krenulo i sa polaganjem umjetne trave.

Podsjetimo, HNK Gorica je nakon tužbe iz 2011 sporazumom sa Hrvatskim nogometnim savezom odustao od daljnje tužbe a u sporazumu tri strane Grad – Klub – HNS, gradski nogomet dobiva multifunkcionalni sportski objekt površine više od 10.000m2 i vrijednosti preko 6 milijuna kuna.

Najsuvremeniji nogometni teren i trenažni poligon dobit će certifikat Fifa 2 Star. FIFA certifikat sa dvije zvjezdice dodjeljuje se terenima sa umjetnom podlogom koji su izrađeni na način da simuliraju karakteristike prirodnih podloga za nogometne terene. Finala FIFA i UEFA natjecanja održavaju se na terenima koji posjeduju taj certifikat. Ovo je ogroman iskorak za velikogorički nogomet, posebno Goricu i školu nogometa koja će na ovaj način dobiti mogućnost za još kvalitetnije aktivnosti ali i rezultate, javlja Nenad Črnko, predsjednik HNK Gorica.