Prijava

Vaša prijava

Akcija Martinje: Najpijanija vozačica nakon prometne nesreće ulovljena kod čvora Kosnica


Na Matinje mnogi nisu mogli odoljeti dobroj kapljici i sjeli su za volan nakon više popijenih čaša mladoga vina. Najveća koncentracija kod vozačica izmjerena je u petak, 7. studenog oko 23.20 sati kod 31-godišnje vozačice osobnog automobila koja se kretala južnim kolnikom AC A3, dionicom prometnog čvora Kosnica u smjeru istoka. Dolaskom do 32. kilometra prouzročila je prometnu nesreću, a ispitivanjem prisutnosti alkohola u organizmu utvrđeno je da je upravljala automobilom dok je u organizmu imala nedopuštenu koncentraciju od 1,57 promila alkohola u krvi.

KAPITALAC OD 2,49 PROMILA

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je 9. studenog oko 2.20 sati kod 21-godišnjeg vozača osobnog automobila u mjestu Šibice u Zagrebačkoj ulici i iznosila je 2,49 promila alkohola u krvi.

akcija_Skolarac1

U dane Martinja, od 7. do 11. studenog, policijski službenici na području PU zagrebačke evidentirali su ukupno 2.482 prometna prekršaja od kojih je najveći broj vezan za prekršaje prekoračenja brzine (614), alkohola (320) i nekorištenje sigurnosnog pojasa (306). Ukupno je na prisutnost alkohola i droge kontrolirano 2.485 vozača, a 295 vozačkih dozvola je oduzeto.

Evidentirano je 86 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba smrtno stradala, 11 osoba je ozlijeđeno (dvije teško i 8 lakše), dok je u 74 prometne nesreće nastala materijalna šteta.


Vatrogasna vježba Donjeg Turopolja