Prijava

Vaša prijava

Župnik Bukevja dobio osam milijuna kuna za obnovu crkve nakon potresa

[]

Zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović jutros je ispred crkve svetog Antuna Padovanskog u Bukevju uručio osam milijuna kuna vrijedan ugovor župniku Župe Svetog Antuna Padovanskog Marijanu Prepeljaniću za financiranje obnove crkve u Bukevju.

„Ovim činom krećemo u obnovu, što je za nas veliki korak, jer ovo je jedna mala župna zajednica od 300-tinjak obitelji, koje su do sada na misu odlazili u obližnje Novo Čiče. Ovime ćemo crkvu vratiti u prvobitno stanje, što je velika radost za sve župljane“, rekao je velečasni Prepeljanić.

Uz to je dodijeljeno i 400.000 kuna vrijedan ugovor upravitelju župe Uzvišenja Svetog Križa Siniši Blatariću za sanaciju i obnovu kapele svetog Petra i Pavla u Šiljakovini te tri ugovora ukupne vrijednosti 2,2 milijuna kuna načelniku općine Kravarsko Vladi Kolarcu za sanaciju društvenog doma te objekta uz sportski teren u Donjem Hrušćevcu, te sanaciju doma kulture u Kravarskom.

„Zagrebačka županija obnovu javnih objekata stradalih u potresu financira u sto-postotnom iznosu. Samo u ovoj godini za tu namjenu imamo 80 milijuna kuna, a u 2023. i 2024. planirano je po 40 milijuna kuna tako da ukupno možemo govoriti o 160 milijuna kuna. Radi se o decentraliziranim sredstvima i vjerujem da će nas ta Vladina pomoć pratiti sve dok ne obnovimo i posljednji objekt u Zagrebačkoj županiji“, rekao je Tomljenović.

 

Objava Župnik Bukevja dobio osam milijuna kuna za obnovu crkve nakon potresa pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.