Prijava

Vaša prijava

Uhićena je 24-godišnjakinja koja je bacila psa s prozora: Prijeti joj do godinu dana zatvora

[]

Pisali smo kako je jučer došlo do nevjerojatne situacije na Trgu Stjepana Radića gdje je jedna od stanarka, poznata po prethodnim incidentima, bacila štenca kroz prozor. Radilo se o visini od oko sedam metara.

Situaciju su susjedi prijavili policiji, a na lokaciju je stigao i dežurni veterinar Veterinarske stanice Velika Gorica koji je preuzeo psa radi pružanja liječničke pomoći. Kako danas saznajemo iz Veterinarske stanice, pas je iznenađujuće dobro, nije ništa slomio i stabilnog je stanja.

Iz policije nam javljaju kako uhitili 24-godišnjakinju i obavili očevid: “U službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje privedena je ženska osoba koja se dovodi u svezu s počinjenjem kaznenog djela ubijanje ili mučenje životinja. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju policijski će službenici podnijeti kaznenu prijavu protiv 24-godišnjakinje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Ubijanje ili mučenje životinja“ opisanog u članku 205. st.1 Kaznenog zakona nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.”

Prema navedenom članku, 24-godišnjakinja zbog mučenja životinje može dobiti kaznu zatvora do jedne godine, a ako je isto učinila iz koristoljublja može dobiti do dvije godine zatvora. Također, životinja će joj biti oduzeta što je već i učinjeno.

Volonterima je ova 24-godišnjakinja već dobro poznata te nam govore kako su u posljednjih nekoliko godine od nje uzeli oko 10 pasa. Uz to, prošle je godine bacila i mačku s prozora.

Više o slučaju uz izjave očevidaca možete pročitati OVDJE.

 

 

 

Objava Uhićena je 24-godišnjakinja koja je bacila psa s prozora: Prijeti joj do godinu dana zatvora pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.