Prijava

Vaša prijava

Odličan uspjeh Taekwondo kluba Velika Gorica na tri turnira

[]

Tijekom protekla tri vikenda, Taekwondo klub Velika Gorica se istaknuo na tri turnira. Krajem rujna, klub je sudjelovao na G1 seriji turnira, Serbia Open, u Beogradu, gdje se okupilo više od 700 natjecatelja iz više od 40 zemalja svijeta. Naš grad i klub predstavljale su seniorka Sara Habijančić i juniorke Dora Habijančić, Marinela Bašković, Katarina Bačurin i Lana Gavrilov. Prvog dana natjecanja, juniorke su ostvarile izvanredne rezultate. Dora, Marinela i Katarina su se plasirale u borbe za medalje i završile na petom mjestu, pritom osvojivši svoje prve bodove na europskoj rang-listi. Seniorka Sara, koja se priprema za Prvenstvo Europe za mlađe seniore u prosincu, postigla je dobar rezultat, osvojivši deveto mjesto s jednom pobjedom i jednim porazom, te je ponovno stekla vrijedne bodove na svjetskoj seniorskoj rang-listi.

Drugi turnir, Čigra Open, održan je početkom listopada, a klub je nastupio sa dvije sportašice koje su se natjecale u tehničkim disciplinama taekwondoa (poomsae/forme). Obje Ive, Becić i Hapać, su odradile izvanredan turnir, pri čemu je Iva Becić osvojila srebrnu medalju, a Iva Hapać brončanu.

Proteklog vikenda održan je Dugo Selo Open, na kojem se okupilo preko 450 natjecatelja iz četiri države (Hrvatska, BIH, Slovenija, Češka). Klub je nastupio sa devet sportašica i sportaša, a osvojeno je ukupno osam medalja – tri srebrne i pet brončanih. Srebrne medalje su osvojile Ema Bakula, Lejla Lea Kajfeš i Franka Štriga, dok su brončane medalje osvojili Matej Turković, Katja Kajfeš, Lana Horvat, Meri Muža i Emanuela Terzić.

Objava Odličan uspjeh Taekwondo kluba Velika Gorica na tri turnira pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.