Prijava

Vaša prijava

Nova regulacija prometa na zapadnom dijelu obilaznice do svibnja 2024. godine

[]

Kolnici su mjestimice mokri i skliski. Zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi te na gradskim prometnicama i obilaznicama. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, javlja HAK.

Na zagrebačkoj obilaznici nova je regulacija u zoni čvora Zagreb zapad: promet iz smjera GP Bregane i iz smjera GP Macelj u smjeru Grada Zagreba vozi se jednim trakom prema Jankomirskom mostu, a za promet iz smjera čvora Lučko u smjeru Grada Zagreba osiguran je vozni trak kao spoj na Jankomirski most.

Zbog potrebe izvođenja radova sanacije prijelaznih naprava na Jadranskoj aveniji (vijadukt Sava-Odra) od srijede 15. 11. 2023. do srijede 15. 05. 2024. uspostaviti će se privremena regulacija prometa u dvije faze. U prvoj fazi zatvoriti će se južni kolnik, a po sjevernom kolniku uspostaviti će se dvosmjeran promet, dva prometna traka za svaki smjer. U drugoj fazi zatvoriti će se sjeverni kolnik, a po južnom kolniku uspostaviti će se dvosmjeran promet, dva prometna traka za svaki smjer.

Od 15. studenog do 15. travnja na zimskim dionicama javnih cesta u Hrvatskoj obavezna je zimska oprema, koja se odnosi na sve vrste motornih vozila, bez obzira na vremenske uvjete i stanje kolnika. Pod zimskom opremom podrazumijevamo četiri zimska pneumatika ili četiri ljetna pneumatika s najmanjom dubinom profila od 4 mm i s lancima za snijeg pripravnim za postavljanje na pogonske kotače. Zimska oprema za autobuse podrazumijeva lance na pogonskim pneumaticima ili zimske pneumatike postavljene na pogonske kotače.

Objava Nova regulacija prometa na zapadnom dijelu obilaznice do svibnja 2024. godine pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.