Prijava

Vaša prijava

Zlatko Majsec: Stare signale primam nekom novom antenom


Frontmen i kantautor goričkog sastava Mel Camino, Zlatko Majsec, posjetitelje je sinoć zabavljao na svojoj poetsko-glazbenoj večeri, koju je nazvao ‘Bića, stvari i pojave’.

Dobru atmosferu u Knjižnici Galženica dodatno je podizala ugodna glazba akustične gitare koju je svirao glazbenik Robert Kordić.

majsec1

aa- Moram priznati da sam očekivao dobru reakciju publike, ali ne baš ovako dobru. Planirao sam pročitati 14 pjesama te zajedno s Kordićem u glazbenom tonu izvesti četiri pjesme, a nakraju sam pročitao 20-ak pjesama – rekao je Zlatko Majsec, inače diplomirani filozof i pedagog, koji je u proteklih osam godina za Mel Camino napisao i uglazbio četrdesetak pjesama.

Majsec2

Pisanje pjesama je njegova svakodnevica, to čini od svoje sedme godine života i za sada ih broji više stotina. Sa sastavom je dosad objavio tri studijska albuma: „Kapadokija“, „Kolumbo svoje duše“ i „Avion bez uzletne piste“. Uskoro će izdati i prvu zbirku pjesama „Sve filozofije završavaju u narodnim poslovicama“.

majsec3

– Meni život zapravo služi ne samo da ga živim, već da iz njega uzimam to što se nataložilo i to sublimiram kasnije u tekst. Naprosto, kao i svatko drugi evoluiram i postajem zreliji, pa stvari počinjem promatrati iz nekog drugog kuta. Rekao bih zapravo da stare signale primam nekom novom antenom – istaknuo je Majsec.

U sklopu projekta slam poezije s brojnim je kolegicama i kolegama pjesnicima dosad imao pedesetak javnih nastupa, većinom u Hrvatskoj, ali i u susjednim zemljama. Početkom ožujka Majsec gostuje na HRT-u.


Iranska glazba u Velikoj Gorici