Prijava

Vaša prijava

Najavljena izrada generalnog urbanističkog plana Velike Gorice

[]

Zavod za prostorno uređenje Zagrebačke županije priopćio je da je u okviru savjetodavno – stručne suradnje koju Zavod pruža gradovima i općinama na području Zagrebačke županije u izradi prostornih planova, dana 16. siječnja 2024. godine održan je sastanak s predstavnicom Grada Velike Gorice, višom savjetnicom Upravnog odjela za urbanizam i zaštitu okoliša Gordanom Mikulčić Krnjaja.

“Na sastanku je razmatrana potreba Grada za žurnim ciljanim izmjenama i dopunama Prostornog plana uređenja Grada Velike Gorice, mogući obuhvat navedenih izmjena i dopuna Plana te potreba za usklađenjem s važećim Prostornim planom Zagrebačke županije.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici stručnog izrađivača ovih VI. Izmjena i dopuna Plana, Urbanističkog instituta Hrvatske iz Zagreba. Također je najavljena skora izrada novog Generalnog urbanističkog plana Velike Gorice i drugih urbanističkih planova koji će se raditi prema novom Pravilniku o izradi prostornih planova. U postupku izrade VIII. Izmjena i dopuna Prostornog plana Zagrebačke županije Grad je također sudjelovao svojim zahtjevima, koje je Zavod u radnoj fazi prihvatio.

Na kraju su predstavnici Zavoda pozvali pročelnicu da nam, kao i do sada, dostavlja radne verzije nacrta svojih planova na pregled kako bi se eventualne neusklađenosti s Prostornim planom Županije što prije ispravile i kako bi mišljenja na planove, u daljnjim fazama izrade, bila pozitivna”, priopćeno je.

Objava Najavljena izrada generalnog urbanističkog plana Velike Gorice pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.