Prijava

Vaša prijava

Policija za vikend napisala skoro 50 kazni, dva vozača uhićena

[]

U vremenu od 26. do 29. siječnja 2024. godine tijekom vikenda provedena je akcija „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“, na području policijske postaje Velika Gorica, kojom prilikom je utvrđeno 33 ciljana prekršaja i to :

-3 prekršaja vožnje vozilom pod utjecajem alkohola
-1 prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje
-2 prekršaja upravljanja vozilom pod zabranom upravljanja
-15 prekršaja prekoračenje brzine kretanja vozilom
-8 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje
-4 prekršaja nepravilnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje

Također je utvrđeno i 14 ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 47 prometnih prekršaja. Vozači koji su zatečeni pod utjecajem alkohola, a nisu zadržani do otrežnjenja, vozačka dozvola im je privremeno oduzeta na rok od 12 sati i isključeni su iz prometa.

Sveukupno 2 vozača su uhićena zbog težih prekršaja i uz Optužni prijedlog prepraćena na Općinski sud – prekršajni odjel, i to:
1 vozač – prije stjecanja prava na samostalno upravljanje vozilom i pod zabranom upravljanja,
1 vozač – zabrana upravljanja vozilom.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je dana 29.01.2024. godine (ponedjeljak) u 00,30 sati, muškarac starosti 54 godine, upravljao je osobnim vozilom Ulicom A. G. Matoša u Velikoj Gorici.

Nadzorom utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 1,14 g/kg., umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,10 g/kg.
Istom je privremeno oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati i isključen je iz prometa te mu je uručen Prekršajni nalog.

Za napomenuti je da su se u vrijeme vikenda dogodile 3 prometne nesreće (1PN s ozlijeđenom osobom – lake ozljede i 2 PN materijalna šteta).

Akcije se provode kako bi kod vozača potaknula pozitivna ponašanja u prometu a u cilju smanjenja broja prometnih nesreća vozača sa najtežim posljedicama gdje je najčešći uzrok alkohol i nepropisna brzina kretanja vozila.

Objava Policija za vikend napisala skoro 50 kazni, dva vozača uhićena pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.