Prijava

Vaša prijava

Gorica prvi put ove sezone izgubila od Dinama, Banić igrač utakmice

[]

GNK DINAMO – HNK GORICA 2-0

(Baturina 33′, Špikić 73′)

DINAMO: Zagorac, Ogiwara – Perković – Theophile-Catherine – Ristovski, Sučić, Hoxha – Baturina – Mišić – Kaneko, Petković

GORICA: Banić, Krizmanić – Leš – Maloča, Štiglec – Pršir – Soldo – Munksgaard, Jurić – Mitrovič – Matavž

Glavni sudac: Patrik Kolarić

U 21. kolu Supersport HNL-a pred gotovo deset tisuća gledatelja Dinamo je na Maksimiru savladao Goricu rezultatom 2-0.

Gorica je dobro ušla u utakmicu i mogla je rano i povesti preko Mitrovića i Štigleca, no Dinamo se postavio u formaciju 4-1-4-1, pa smo cijelo prvo poluvrijeme gledali učinkoviti visoki presing prema zadnjoj trojici Dinka Jeličića.

Prvih pola sata dobro postavljeni Goričani su odolijevali, a Banić je obranio udarce Perkovića, Kaneka i Petkovića, no iz odlično izvedene uigrane akcije nakon kornera nije imao Šanse. Baturina dodaje kratko, Mišić prizemno ubacuje na prvu, uslijedio je povratni pas Petkovića za Baturinu i neobranjiv udarac u suprotni kut. Odavno nismo ovakvo što vidjeli od Dinama.

Do kraja prvoga dijela obranio je Banić pokušaje Hoxhe i Ristovskoga.

Dinamo je u drugi dio ušao s namjerom da poveća vodstvo, no visoki presing je jenjavao i izlaskom Sučića (70′) vratila se zagrebačka momčad u standardnu formaciju 4-2-3-1.

Gorica je pokušala izjednačiti preko Mitrovića, čiji je udarac iz 59. minute otišao pokraj gola, te iz kontre u 67. minuti. Odlično je Mitrović povukao po desnoj strani i gurnuo za Jurića, no krilni napadač se ne snalazi. Gurnuo je loptu u prejak for i na njoj je prvi bio vratar Dinama.

Do drugog pogotka Zagrepčana skinuo je Banić udarce Sučića, Petkovića i Baturine, no u 73. minuti nije mogao pomoći momčadi. Svježi Ademi je probio po lijevoj strani, a Špikić je s pet metara, iako je obrana Gorice bila prva na lopti, lagano zakucao u mrežu.

Fantastični Banić do kraja je skinuo i Vidoviću i Bulatu skupivši nevjerojatnih 13 obrana na utakmici. Unatoč tome što je primio dva pogotka, ocijenjen je devetkom kao najbolji igrač utakmice.

Bez Ndockyta, Mrzljaka, Majstorovića i Raspopovića, Dinko Jeličić je reagirao kasno. Prve izmjene napravio je u 65. minuti, no kako bilo malo je jučer imao šanse protiv dobro raspoloženog Dinama.

Uskoro će i repriza. Već 28. veljače dvije momčadi na istome mjestu igrat će četvrtfinale Hrvatskog kupa.

Standings provided by Sofascore

Objava Gorica prvi put ove sezone izgubila od Dinama, Banić igrač utakmice pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.