Prijava

Vaša prijava

Jelena Buchberger po četvrti puta za redom seniorska prvakinja Hrvatske

[]

Jelena Buchberger, inače najbolja sportašica Velike Gorice za 2023. godinu i članica Badminton kluba Velika Gorica, četvrti je put za redom osvojila naslov seniorske prvakinje Hrvatske. U Donjoj Stubici je još jednom potvrdila svoju dominaciju u hrvatskom badmintonu, trijumfirajući u finalu nad Lunom Šaban rezultatom 2-1 u gemovima. Iako je imala manjih poteškoća u prvoj dionici, Jelena je impresivno odigrala sljedeće dvije i osvojila meč s rezultatom 17-21, 21-13, 21-15.

Unatoč izostanku malo više sreće, Jelena je gotovo postala i trostruka prvakinja Hrvatske u parovima. U mješovitim parovima, poražena je u polufinalu od kasnijih prvaka rezultatom 21-14, 14-21, 19-21, zajedno s partnerom Filipom Jagarom, gotovo stvarajući senzaciju protiv Filipa Špoljarca i Katarine Galenić.

U ženskim parovima je igrala sa svojom sestrom Lucijom, ali su također poražene u polufinalu od kasnijih prvaka, opet u tri seta, gdje je završilo 21-17.

Dodatno, Badminton klub Velika Gorica osvojio je još dvije brončane medalje na prvenstvu. Filip Jagar osvojio je broncu u singlu, te je zajedno s još jednim igračem iz Velike Gorice, Filipom Antunovićem, osvojio broncu i u parovima. Značajno je napomenuti da su Lucija i Filip Antunović po prvi put u svojim karijerama osvojili medalje na seniorskom prvenstvu Hrvatske.

 

Objava Jelena Buchberger po četvrti puta za redom seniorska prvakinja Hrvatske pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.