Prijava

Vaša prijava

FOTO Gradonačelnik obišao radove na vježbalištu: “Postavljamo izazov mladima da se lakše odluče baviti sportom”

[]

Gradonačelnik Krešimir Ačkar danas je sa suradnicima obišao radove na izgradnji vježbališta na otvorenom. Teren je očišćen, dovršava se postavljanje temelja, a potom će započeti pripreme za podlogu za postavljanje sprava.

Radovi obuhvaćaju iskop, navoz materijala i izradu temelja za sprave. Zatim će se postavit antitraumatska podloga i sprave za vježbanje. Instalirat će se centralna kombinirana sprava, trovisinsko veliko i malo vratilo, klupa s ručkama i kosa klupa. Na novim spravama će se moći raditi vježbe povlačenja (zgibovi), propadanja (tzv. dipsevi), vježbe s užetom i mnoge druge.

“Na inicijativu GČ Braće Radića nastavljamo s povećanjem sportskog sadržaja u četvrti. Riječ je o najmodernijem vježbalištu na otvorenm i najljepšem u županiji. Predviđamo da če do polovice ožujka radovi biti dovršeni. Povećavamo kapacitete i postavljati izazove mladima da se lakše i radosnije odlučuju baviti sportom”, rekao je gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar.

Radove izvodi VG Komunalac, a vrijednost ugovora je 43.700,63 eura uključno s PDV-om. Novo vježbalište se nalazi na mjestu nekadašnjeg boćališta u Kolarevoj. Boćalište je stajalo zapušteno, zaraslo pa je Vijeće GČ odlučilo prenamijeniti ga u vježbalište. Površina vježbališta je 135 m2 (dimenzije cca 15×9m). Bit će u ravnini košarkaškog igrališta, iza njega, gdje je bilo i boćalište.

“Ove sprave će biti jedne od najmodernijih u Hrvatskoj. Ciljali smo da budu jake i stabilne. Konzultirali smo se s ekipom koja se bavi vježbanjem i veselimo se što se ovo privodi kraju. Zahvaljujem gradonačelniku i VG komunalcu, bez njih ovaj projekt ne bi bio moguć. Danas-sutra dolaze i stazice, prošao je projekt slavine za vodu, nedavno je obnovljena rasvjeta. Moderna led rasvjeta pali se u 18 sati, gasi se u 22. Ostaje nam iskoristiti zelenu površinu”, rekao je predsjednik GČ Braća Radić Josip Kolić.

Ove godine bi se trebala izgraditi i javna slavina u sklopu tog cijelog kompleksa, a Vijeće GČ je svojim sredstvima naručilo nove stalke za bicikle koji će se tamo postaviti. Dugoročni plan je i izgraditi pješačku stazu kroz cijeli kompleks.

Objava FOTO Gradonačelnik obišao radove na vježbalištu: “Postavljamo izazov mladima da se lakše odluče baviti sportom” pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.