Prijava

Vaša prijava

Dan narcisa ove subote: Podržite poticanje edukacije i borbu protiv raka dojke

[]

Udruga Edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije poziva da im se ovog vikenda pridružite u obilježavanju javnozdravstvene akcije i poticanju na razmišljanje o pravovremenom pregledu dojke.

Akcija će se održati na području Zagrebačke županije, a u Velikoj Gorici će biti postavljeni štandovi na tri lokacije – na tržnici, na Trgu Stjepana Radića te kod robne kuće. Narcise možete kupiti u jutarnjim satima, od 8 do 12 sati.

Rak dojke je najčešći zloćudni rak u žena. Svake godine oboli blizu 3000 žena. Podaci pokazuju kako se u posljednjih šest godina bilježi pad smrtnosti od ovog raka čak za 25 posto, čemu je sigurno pomogla edukacija, no broj preminulih žena od raka dojke i dalje je previsok.

Udruga Edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije stoga održava ovakve javnozdravstvene akcije, ali i predavanja u srednjim školama kako bi se važne informacije o samopregledu pružile svim generacijama žena.

 

Objava Dan narcisa ove subote: Podržite poticanje edukacije i borbu protiv raka dojke pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.