Prijava

Vaša prijava

Istukao ženu u Ščitarjevu, lopatom razbio automobil, završio u zatvoru

[]

Općinski sud u Velikoj Gorici osudio je 41-godišnjeg muškarca iz Petrovine Turopoljske zato što je u rujnu prošle godine u Ščitarjevu u alkoholiziranom stanju istukao svoju nevjenčanu suprugu, a njezinom prijatelju lopatom razbio vjetrobranska stakla na automobilu.

Incident se dogodio oko 2 sata ujutro. Tada je osuđenik “u alkoholiziranom stanju i potaknut ljubomorom u nakani da ošteti osobni automobil marke BMW 530D […], uzeo lopatu i razbio vjetrobranska stakla”. Dok je prijatelj ostao u kući i gledao kroz prozor što se događa, muškarac je ženu prvo verbalno izvrijeđao i zaprijetio da će ih oboje ubiti, a zatim ju je u više navrata udario u predjelu glave i bacio je na oštećeni automobil. “Gdje je ***, majku ti ***, gdje je da ga ubijem, sad ću ubiti i tebe i njega”, prijetio je.

Zbog triju kaznenih djela muškarac je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od godinu i pol dana. Izrečena je djelomična uvjetna osuda, tako da će iza rešetaka provesti devet mjeseci, a za preostalih devet određen je rok kušnje od tri godine.

Tijekom procesa okrivljenik je naveo da u cijelosti priznaje počinjenje predmetnih kaznenih djela na način kako je to navedeno. Izrazio je žaljenje zbog počinjenja istih i obećao je da se takvo što nikad više neće ponoviti.

Žena je sud zamolila da se okrivljenome izrekne što blaža kazna zato što je sigurna da je on shvatio svu štetnost svog ponašanja. Navela je i da je jedno njihovo mlađe dijete zbrinuto kod rođaka, dvoje da je punoljetno te još dvoje da živi s njom. Također i da se krov kuće optuženoga u Petrovini za vrijeme trajanja istražnog zatvora urušio, tako da bi on trebao što prije izaći iz zatvora da ga popravi.

Objava Istukao ženu u Ščitarjevu, lopatom razbio automobil, završio u zatvoru pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.