Prijava

Vaša prijava

Iz Zračne luke Franjo Tuđman uskoro mogući letovi na 10 novih destinacija

[]

U ljetnom redu letenja 2024. koji započinje s nekoliko novih destinacija, zračna luka Franjo Tuđman bilježi rast prometa od 13% u zimskom redu letenja 2023/2024 i 8% u odnosu na predpandemijsko razdoblje.

U prethodnom zimskom redu letenja 2023/2024, značajni doprinos rezultatima dali su Ryanair, koji je uvodio 19 linija, uključujući Lanzarote, te Aegean koji je obnovio liniju za Atenu. Pegasus Airlines je otvorio liniju za Istanbul, a Croatia Airlines produljio je liniju za Mostar.

Najave ljetnog reda letenja 2024. obuhvaćaju otvaranje novih linija, poput onih za Stockholm, Berlin i Tiranu od strane Croatia Airlinesa te pet novih linija koje uvodi Ryanair, uključujući Alicante, Gironu i Palma de Mallorcu. Iberia najavljuje povećanje kapaciteta na liniji Zagreb-Madrid, dok Nizozemski KLM, francuski Air France i njemački Lufthansa planiraju povećati broj letova između Zagreba i svojih odredišta.

Posebno značajan je povratak izravne linije za Seoul, koju uspostavlja T’way Air tri puta tjedno.

Uz rast prometa, zračna luka Franjo Tuđman osvaja ACI World nagradu za lakoću putovanja te je uvrštena u elitni klub zračnih luka, Listu izvrsnosti generalnog direktora ACI World 2023.

Objava Iz Zračne luke Franjo Tuđman uskoro mogući letovi na 10 novih destinacija pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.