Prijava

Vaša prijava

Velikogoričanima će na račune sjesti više od 5 milijuna eura povrata poreza

[]

​Porezna uprava Ministarstva financija objavila je da je na Portalu porezne konkurentnosti, u dijelu Informativno / Godišnji obračun poreza na dohodak​ objavljena tablica​ s pregledima očekivanih povrata/uplata po godišnjem obračunu poreza i prireza na dohodak prema jedinicama lokalne samouprave za 2023. godinu​.

“U pregledu su uključeni podaci o razlikama za uplatu i povrat temeljem generiranih prijava iz posebnog postupka i unesenih/verificiranih prijava iz redovnog postupka (do datuma obrade – 11. travnja 2024.). Napominjemo da su podaci o povratima i uplatama iskazani u bruto/ukupnom iznosu i nisu podijeljeni prema parametrima za raspored sredstava (ključu) i pripadnosti udjela općine/grada i županije u istom. Naglašavamo da podaci u tablici nisu konačni, jer se i dalje provodi proces unosa, verifikacije, ažuriranja i obrade godišnjih obračuna poreza i prireza na dohodak za 2023. godinu”, priopćeno je.

Tako 1663 porezna obveznika iz Velike Gorice imaju u državni proračun uplatiti ukupno 737,055.26 eura, a na konto 11 931 obveznika sjest će ukupno 5,301,432.05 eura povrata poreza.

Objava Velikogoričanima će na račune sjesti više od 5 milijuna eura povrata poreza pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.