Prijava

Vaša prijava

Stiže brzi, širokopojasni internet u Pokupsko, Kravarsko, Orle i još tri okolne općine

[]

Općine Pokupsko, Kravarsko, Lekenik, Martinska Ves, Orle i Rugvica dobiti će vrhunsku infrastrukturu širokopojasnog pristupa zahvaljujući inicijativi načelnika Božidara Škrinjarića, koji je pokrenuo projekt i uspostavio suradnju s navedenim općinama, i ulaganju tvrtke OPTIX infrastructure d.o.o. (OPTIX) te sredstvima iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO), objavila je Općina Pokupsko.

Na ovim se prostorima stanovništvo često žali na spore internetske veze. Kada se linije provuku, 11 tisuća građana uživat će u brzoj vezi.

“OPTIX je potpisao ugovor o sufinanciranju Projekta razvoja širokopojasne infrastrukture Pokupsko koji obuhvaća 11.331 potencijalnih korisnika u „bijelim područjima“ u općinama Pokupsko, Kravarsko, Lekenik, Martinska Ves, Orle i Rugvica.
Projekt će se sufinancirati sredstvima iz NPOO u iznosu od 5.943.800,33 EUR”, priopćila je Općina Pokupsko.

Riječ je o najvećem greenfield telekomunikacijskom projektu povezivanja ruralnih područja Republike Hrvatske infrastrukturom brzog širokopojasnog pristupa internetu.

“Do sredine 2026. OPTIX će infrastrukturom brzog širokopojasnog pristupa internetu povezati više od 200.000 kućanstava na područjima gdje nije bilo komercijalnog interesa za ulaganja postojećih telekom operatera. Kućanstva i drugi korisnici će po izgradnji infrastrukture moći samostalno odabrati usluge telekomunikacijskog operatera kojeg žele koristiti”, priopćeno je.

Objava Stiže brzi, širokopojasni internet u Pokupsko, Kravarsko, Orle i još tri okolne općine pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Državno Natjecanje iz geografije