Prijava

Vaša prijava

Sjećanje na heroje: Povjerenstvo predlaže utvrđivanje Dana hrvatskih branitelja Grada Velike Gorice

[]

Povjerenstvo za hrvatske bronitelje i udruge proistekle iz Domovinskog rata Velike Gorice iniciralo je donošenje odluke kojom bi se utvrdio Dan hrvatskih branitelja Grada Velike Gorice. Riječ je o datumu 10. svibnja, a tim obilježavanjem žele na svečani način dati pijetet poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima, ranjenim i umrlim kao i svim živućim braniteljima s područja Grada Velike Gorice koji su dali nemjerljiv doprinos u obrani slobode i suvereniteta Republike Hrvatske.

S našeg područja je u ratu poginuo 121 hrvatski branitelj te Povjerenstvo smatra proglašavanje Dana hrvatskih branitelja Grada Velike Gorice dodatnim doprinosom očuvanju uspomene na sve njih.

“Povjerenstvo, kojeg čine predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata koje djeluju na našem području te predstavnici Grada, smatra da se upravo 10. svibnja, kada je započeto organizirano naoružavanje Narodne zaštite i kada se počelo sa stvaranjem ozbiljnih pretpostavki za oružani otpor Velike Gorice agresoru, proglasi Danom hrvatskih branitelja Grada Velike Gorice”, navode u obrazloženju.

Ističu i da su ovaj prijedlog jednoglasno podržali svi članovi, svi predstavnici svih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, ali i organizatori pripremanja Velike Gorice za oružani otpor. Idućeg tjedna, 28. svibnja, se održava 16. gradska Sjednica te će Prijedlog ove Odluke i proglašenje Dano hrvatskih branitelja Grada Velike Gorice biti upućen Gradskom vijeću na donošenje.

Uz to, na nadolazećoj Sjednici će se Gradskom vijeću uputiti prijedlog o postavljanju spomenika, biste pukovnika Jadranka Cumbaja u Parku Jadranka Cumbaja.

Objava Sjećanje na heroje: Povjerenstvo predlaže utvrđivanje Dana hrvatskih branitelja Grada Velike Gorice pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.