Prijava

Vaša prijava

Črnko: Želim da igrači shvate da su dio problema


Prespavao je Nenad Črnko, predsjednik Gorice, alfa i omega velikogoričkog drugoligaša, jednu tešku noć, iza njega su burni dani. Petak je donio šokantan poraz od Lučkog – šokantan zbog načina, ne toliko zbog rezultata – da bi se u subotu i nedjelju stvorila ideja o zaokretu. Stavio je Črnko svoj mandat na raspolaganje, preuzeo je odgovornost za sve nedostatke u radu kluba na sebe.

– Nije to ostavka koja govori ‘gotovo je, odlazim iz kluba’, zapravo se radi o pitanju odgovornosti. Mislim da u ovom proteklom razdoblju nisam bio dovoljno jak da animiram sportsku i političku zajednicu i odlučio sam dati Skupštini kluba da odluči kako želi dalje. Iako, iskreno, osobno mislim da je ova uprava napravila jako puno i da sam ja zadnji koji bi trebao nuditi ostavku – otvoreno kaže Črnko.

Dojam koji ostavlja u razgovoru sugerira razočaranost razvojem situacije u i oko kluba, ali nije Neno Črnko tip koji će samo tako odustati. Ne, samo će se malo korigirati, promijeniti pristup.

– Odmaknut ću se malo od momčadi. Već sam o tome razgovarao s ljudima iz kluba, dogovor je i da neću doći na našu sljedeću utakmicu, doma protiv Rudeša. Jednostavno želim da osjete da su dijelom razlog zbog kojeg sam se odlučio na ovakav potez. Neka ovo bude neka vrsta šok terapije, možda se igrači malo trgnu – nada se Črnko.

Nitko od igrača nije ga, kaže, dosad nazvao, ali u kontaktu je s predsjednikom Skupštine i zamjenikom gradonačelnika Ervinom Kolarecom.

– Rekao mi je da moj odlazak ne dolazi u obzir te kazao da će, odem li ja iz kluba, otići i on – rekao je Črnko i dodao:

– Dobio sam puno poruka i od navijača, čak i na profilu na Facebooku, svi mi daju potporu. Javili su se i neki sportski prijatelji iz cijelog našega kraja…

Problem je infrastruktura, problem su i rezultati, a poseban problem su priče o namještanju.

– Znate, kad ovako malo razmislim, ako bih optuživao igrače za namještanje u toj utakmici, prve bih istaknuo kapetana Jančetića i golmana Koprića, oni su najveći krivci za primljene golove. A baš su njih dvojica zadnji koji bi to učinili! Ne, mi ne puštamo utakmice, to se u našem klubu ne radi i neće se raditi – kazao je prvi čovjek Gorice pa nastavio:

– Iskreno, da sam ja utakmicu gledao kao neutralan promatrač, prvi bih rekao: ‘Črnko je prodao utakmicu’. Doista je tako izgledalo, momčad je igrala katastrofalno. No nije to nama prvi put, razlika je jedino u tome što je Lučko kažnjavalo naše propuste, u nekim ranijim susretima protivnici to nisu uspijevali. U gostima kod Bistre, recimo, i tamo smo mogli slično nastradati, pa u prvom okršaju s Lučkim ovog proljeća, i tad bili očajni, samo srećom osvojili bod. I da smo tad, kao u petak, ostali s igračem manje u 20. minuti, vjerujem da bismo slično prošli.

Odgovornost za tako slabe partije je na igračima, djelomično i na stručnom stožeru, no u klubu o promjeni trenera ne razmišljaju. Svi će zajedno, trener i igrači, morati povući da bi izvukli Goricu “potresnog razdoblja”. Pa da se nastavi po zacrtanom, zasad vrlo uspješnom planu.


Drugi o nama