Prijava

Vaša prijava

Ljetne radionice Centra za djecu, mlade i obitelj pohađalo 250 najmlađih Goričana


Sve je više djece i roditelja zainteresirano za ljetne programe velikogoričkog Centra za djecu, mlade i obitelj. Kroz različite radionice Centra prošlo je 50 djece više nego proteklog ljeta, kada je ravnateljica Sanda Puljiz Vidović odlučila pokrenuti anketu za roditelje.

– Lani smo napravili jedno istraživanje među roditeljima i ove smo godine to uzeli u obzir. Cilj nam je, naime, bilo doznati što najviše zanima našu djecu. Rezultat je vidljiv, a to je više zainteresiranih mališana – kaže ravnateljica.

Popularna grupa ‘Hokus-pokus’ u srpnju se tako održavala u tri grupe. Prošlogodišnja grupa djece od prvih do četvrtih razreda osnovnih škola brzo se popunila i mnogi su jedva čekali dobiti novu priliku za svoje prvo eksperimentiranje. Iako trostruko više stolica i grupa, ‘Hokus pokus’ i ovog se srpnja brzo ‘rasprodao’, jer očito je u gradu mnoštvo budućih kemičara.

OBOŽAVAJU I ZDRAVU KUHINJU

– Novost ovoga ljeta bili su i ‘Mali kuhari’. Nju smo uveli jer pokazao se veliki interes i za kuhanje od najmanjih nogu. Pokrenuli smo dvije grupe i ubrzo su bile popunjene. Djeca žele učiti, a najviše ih zanimaju praktične stvari i rad s rukama. Nutricionistica i voditeljica grupe Mirna Trumbetaš prikupljala je svježe namirnice. Djeca su aktivno sudjelovala i svjedočili zdravoj kuhinji kojoj u ovo ubrzano vrijeme težimo svi. Nakon što su pripremili ukusnu hranu, slasno su je i pojeli – ističe ravnateljica Puljiz Vidović.

djeca1

Tijekom srpnja odvijala se i ‘Likovna radionica’, ‘Igraonica za osnovnoškolce’, ‘Igraonica za predškolce’, ‘Grupa za buduće prvašiće’, ‘Hobby art’, ‘Mali glumci’, ‘Igre na otvorenom’, ‘Rad u drvu’ i ‘Plesna grupa’. Na svim radionicama sudjelovalo je oko 250 djece.

Na jesen u Centru za djecu, mlade i obitelj slijede različiti programi pomoći u učenju. Ranije nego proteklih godina počinje i ‘Topli kutak’, za djecu osnovnih škola Jurja Habdelića i Eugena Kvaternika koja nemaju osiguran dnevni boravak.

Također, osim za djecu, krenut će i radionice za roditelje. Od tečaja za trudnice, pomoći dojiljama do roditeljstva u ranoj dobi.