Prijava

Vaša prijava

FOTO Na održavanje goričkih škola ovoga ljeta uloženo 1,85 milijuna kuna


Za vrijeme ljetnih praznika, dok su osnovnoškolci odmarali, radovi na uređenju goričkih škola bili su u punom jeku. U sedam osnovnih škola investirano je 1,85 milijuna kuna.

Skole-VG-18.jpg
aa- Svake se godine vidi pomak. Uređenje je potrebno, osobito na starijim objektima. Posljednji puta smo otvarali novu osnovnu školu 1991. godine u Velikoj Mlaki. Nakon toga smo jednim dijelom rekonstruirali školu u Ščitarjevu. Ova nam je povijesna godina jer otvaramo još jednu u Novom Čiču – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić, ističući kako je riječ o najmodernijoj školi u Republici Hrvatskoj, koja će postati standard za gradnju i opremanje svih ostalih u državi.

Skole-VG-23.jpg
aa- Svatko tko će je obići uvjerit će se kako će po tim standardima i ubuduće trebati graditi nove škole. One starije objekte ćemo morati renovirati i podizati kvalitetu, kako bi bili čim bliže standardu novih – istaknuo je Barišić za vrijeme današnjeg obilaska škola.

Kako bi se dodatno povećala sigurnost učenika, u Velikoj Gorici su uvedene zone smirenog prometa u blizini matičnih i područnih škola. Grad je uz pomoć resornog ministarstva u sigurnost osnovnoškolaca uložio 1,6 milijuna kuna.



NAUCITE DECOUPAGE TEHNIKU