Prijava

Vaša prijava

1,2 milijuna kuna za POUVG i obrazovanje nezaposlenih


Pučko otvoreno učilište Velika Gorica dobit će bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda za projekt EDU VG PP PLUS. Riječ je o prvom europskom projektu u kojem sudjeluje Učilište kao nositelj, a partner je Udruga PET PLUS iz Zagreba.

EU 2
Provedba projekta trajat će godinu dana. Cilj je jačanje kapaciteta ustanove te obrazovanje nezaposlenih osoba. Tijekom projekta zaposlenici Učilišta će prema načelima Hrvatskog kvalifikacijskog okvira sudjelovati u osmišljavanju obrazovnih programa za zanimanja voditelja socijalnog poduzeća i samostalnog knjigovođe udruga. Nakon što prođu edukaciju za izradu verificiranog programa zanimanja, kvalifikacija i kurikuluma, djelatnici Učilišta educirat će nezaposlene osobe iz postpenalnog sustava kao i nezaposlene s burze rada.

-Jako smo zadovoljni što smo se između 80 aplikanata našli u 25 izabranih za ovako vrijedan i kvalitetan projekt od kojeg će Učilište imati višestruku korist. Vjerujem da ćemo ga provesti korektno te da ćemo nastaviti s apliciranjem za sredstva iz europskog fonda. – rekla je Barbara Grđan Odrčić, ravnateljica Pučkog otvorenog Učilišta Velika Gorica.

EU 3
Učilište će i nakon završetka projekta moći nastaviti s provođenjem osposobljavanja za spomenuta zanimanja te će koristiti moderan elektronički način učenja e-learning. Ugovor je vrijedan gotovo 1,2 milijuna kuna. Europski socijalni fond financira ga s nešto više od 90%, a ostatak pokriva Učilište. Ugovor je potpisan u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta.