Prijava

Vaša prijava

Ovaj mjesec vatrogasci bili na 27 intervencija


Ovaj mjesec gotovo nije bilo dana da velikogorički vatrogasci nisu izašli na intervenciju. Po primitku poziva, sjedaju u vozilo i izlaze na teren.

-Imali smo 27 raznih intervencija, od koji je 11 bilo zbog požara. Najčešće smo gasili dimnjake. – rekao nam je Borislav Turan, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica.

Jučer su izašli na teren u Staro Čiče. U 13.45 sati vatrogasci su primili dojavu o požaru krovišta u ulici Augusta Šenoe. Zahvaljujući brzoj intervenciji devetero vatrogasaca ugasilo je požar i spriječilo njegovo širenje sa gospodarske zgrade na obiteljsku kuću.

pozar_dimnjak

-Između 11.30 i 13.10 sati zbog kvara na električnim instalacijama, izbio je požar krovišta gospodarske zgrade 65-godišnjaka. Požar su ugasili vatrogasci. Ozlijeđenih osoba nije bilo, a materijalna šteta iznosi oko 20 tisuća kuna. – rekli su u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

-Svake godine pozivamo građane da se ponašaju odgovorno prema svojoj imovini, ali od 60-ak tisuća građana na području koje mi pokrivamo, dovoljno je da njih 10-ero to zaboravi i onda mi izlazimo na intervencije. – rekao je Turan.

Godina je tek počela i intervencija će uvijek biti. Velikogorički vatrogasci spremni su za njih u svakom trenutku, pa i za borbu sa vatrenom stihijom. Ipak, trebamo najviše sami voditi brigu o zaštiti svoga doma kako bismo izbjegli ono najgore.