Prijava

Vaša prijava

Mladi judaši trenirali sa svojim roditeljima


Judo klub ‘Pinky’ odlučio je isprobati novi, drugačiji način treninga. Pozvali su roditelje da se pridruže svojoj djeci.

– Ovakve treninge održali smo u nekoliko grupa unutar Kluba. Osim što su super zabavni i za klince i za roditelje, jako su korisni. Roditelji imaju priliku vidjeti i isprobati što njihova djeca uče, kako je trening koncipiran, uče pravila ponašanja u judo dvorani, važnost poklanjanja kao izraz poštovanja prema svom sparing partneru. – rekla nam je trenerica Marina.

judo klub pinky trening katd3

Naravno, sparing partneri su djeca i njihovi roditelji. Roditelji su na treningu također naučili i osnovne judo padove, nekoliko zahvata, a kako trenerica navodi, najzabavniji dio bile su modificirane borbe između roditelja i klinaca.

Na ovaj način roditelji imaju priliku povezati se bolje i sa trenerom koji im trenira djecu, ali se i potiče bolja komunikacija između roditelja i trenera.

judo klub pinky trening katd1

Judo klub Pinky veliku pažnju stavlja na nefizičke principe juda: etički princip koji ih uči ponašanju i moralni principi koji uključuju skromnost, hrabrost, poštovanje i prijateljstvo.