STIGLI REZULTATI KOMISIJE

Nakon što su članovi komisije dali svoju zadnju ocjenu vezanu uz tehničku ispravnost velikogoričke istočne obilaznice, stigli su i konačni rezultati. Oni pokazuju kako je prometnica dužine 5,3 kilometara izgrađena u skladu s građevnom dozvolom, da su poštivana pravila struke te da je obilježena potrebnom signalizacijom. Ipak, komisija je pronašla sitne nedostatke.

TEHNIČKU ISPRAVNOST GRAĐANI VEĆ „PROVJERILI“

S obzirom da utvrđeni nedostaci ne utječu na tehničku ispravnost prometnice, tehnički pregled se neće ponavljati niti biti doveden u pitanje sam postupak otvaranja prometnice. Nije niti čudno jer građani su ionako već sami „provjerili“ ispravnost obilaznice koja je bila otvorena za promet na nekoliko dana za vrijeme svečanosti ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Naime, promet se morao odvijati istočnom obilaznicom jer je prometnica Velika Gorica-Zagreb bila zatvorena.

55229ec44068ac.jpg

Hrvatskim cestama naloženo je da otklone nedostatke u idućih nekoliko dana.

Iz Hrvatske ceste potvrđuju da su na prometnici utvrđeni samo sitni nedostaci koji neće prolongirati postupak puštanja u promet Velikogoričke istočne obilaznice.

„OTKLONIT ĆEMO SITNE NEDOSTATKE“

-Pronađene sitne nedostatke od strane komisije tehničkog pregleda riješit ćemo unutar osam dana koliko i traje zakonski rok uoči dobivanja uporabne dozvole-kaže Tamara Pajić iz Ureda za odnose s javnošću Hrvatskih cesta.

Obilaznica bi trebala biti puštena u promet odmah nakon što se dobije uporabna dozvola. Neslužbeno doznajemo kako se neće čekati službeno otvorenje koje bi samo dodatno prolongiralo puštanje u promet ove važne prometnice.