Prijava

Vaša prijava

Na Susretu hrvatskih plesnih ansambala nastupilo 300 plesača iz 23 plesne skupine


Velika Gorica protekloga vikenda ugostila je ponajbolje hrvatske plesne ansamble, ali i goste iz Belgije i Slovenije. 27. Susret hrvatskih plesnih ansambala okupio je 23 plesne skupine i 300 plesača.

Susret hrvatskih plesnih ansambala (1)

– Prezadovoljni smo odzivom na ovogodišnju manifestaciju koji je premašio prošlogodišnju brojku. Važno je istaknuti da su na Susretu nastupile i dvije inozemne plesne skupine. – rekao nam je Goran Križaj iz Plesnog kluba ‘Megablast’ koji je bio suorganizator Susreta.

Susret hrvatskih plesnih ansambala (6)

Tijekom dva dana predstavljeno je 39 koreografija koje su ocjenjivane u kategorijama koreografije, izvedbe i kostima. Najboljom izvedbom proglašena je plesna točka goričkoga Megablasta.

Susret hrvatskih plesnih ansambala (8)

Plesne grupe postale su izrazito interesantne najmlađima. U ovom trenutku događa se pravi boom plesnih grupa, ansambala i organizacija. Iako je jedini klub ovakvog tipa u Velikoj Gorici, postoje i dva rock’n’roll kluba, Megablast je izrazito veliki klub po rezultatima, ali i broju članova.

– Mi smo jedan od najmasovnijih klubova u Velikoj Gorici, oko dvjestotinjak djece trenira u našem klubu. – pohvalio nam se Goran.

Susret hrvatskih plesnih ansambala (2)

Susret se održao u sklopu Velikogoričkih večeri, a organizirao ga je Hrvatski sabor kulture u suradnji s Plesnim klubom ‘Megablast’ i Pučkim otvorenim učilištem Velika Gorica.