Prijava

Vaša prijava

Gdje Goričani mogu pronaći osvježenje?


‘Goričko more’, jezero Čiče, ima dugu povijest te se uz njega vežu mnoge neostvarene ideje. Na goričkim jezerima danas je dopušteno samo pecanje, ali ne i kupanje. Kupanje na jezeru je zabranjeno zbog dubine od čak 50 metara i opasnosti od utapanja. Nekoliko velikih znakova i natpisa na ulazu često ne sprječava Goričke kupače da se dođu osvježiti.
– Svake godine dolazimo, mislim da ovo treba koristiti na vlastitu odgovornost. Neki su stradali i u bazenima gdje je ograničena dubina, samo je bitno biti oprezan i paziti. – rekla nam je kupačica.

Jezero Čiče - kupači (2)
Jezero Čiče - kupači (1)

Kupalište na Jezeru Čiče san je Velikogoričana, a mnogi se građani sjećaju pokušaja oživljavanja jezera i noćnog života grada otvaranjem tzv. Čič-Beach-a.
– Bilo bi predivno da se ovo uredi. Voda je čišća ovdje nego na primjer na Jarunu ili nekom drugom jezeru. Kada bi netko uzeo koncesiju i dao si malo truda, Jarun bi za ovo bio nula. – dodala je kupačica.

Jezero-Čiče

Iako je kupanje bilo zabranjeno, na obali jezera nudili su se sportski sadržaji poput odbojke na pijesku i stolnog tenisa. Bio je tu bar, pozornica i plesni podij, od kojih su danas ostale samo ruševine.
– Dolazimo ovdje čitav život, svake godine od kad znam za sebe. Vruče nam je, trebamo se osvježiti, a ovo je najbliže. – rekao nam je Ozren, jedan od kupača.

Jezero Čiče - kupači (9)

Ako niste sigurni u svoje plivačke sposobnosti, i dok se ne izgradi gorički bazen, možete se osvježiti u zagrebačkim bazenima. Najbliži je bazen Utrine u Novom Zagrebu koji nema vanjski bazen. Radno vrijeme i cijene možete pogledati ovdje.
Otvoreni bazen je na Šalati čija je ljetna sezona počela 30. svibnja.

Ukoliko se odlučite za kupanje u ‘Goričkom moru’ ili nekim od otvorenih bazena, pripazite na svoju sigurnost od sunca ali i utapanja.

Jezero Čiče - kupači (4)

Jezero Čiče - kupači (6)