Prijava

Vaša prijava

„Šiljakovina“ odlazi na državnu smotru folklora! Velikogoričani zablistali na županijskom natjecanju


Folklorni ansambl “Šiljakovina” s koreografijom “Liko moja, tamburice stara”, sinoć je u Velikoj Gorici osvojio publiku, ali i stručan žiri.

SPREMNI ZA ČAKOVEC

Domaćin je tako postao pobjednik smotre koreografiranog folklora Zagrebačke županije i plasirao se na državno natjecanje koje će se idućeg mjeseca održati u Čakovcu.

Na smotri je sudjelovalo 11 kulturno umjetničkih društava: KUD “Kraluš” iz Stupnika (koreografija “Stoj nam polevce prelepo”), KUD “Graničar” iz Križa (“Kola iz Ražanca”), HKUD “Petar Zrinski” iz Vrbovca (“Jankić je dojahal”), KUD “Ban Josip Jelačić” iz Zaprešića (“Preko Drave grm’javica”), KUD Mičevec (“Prek Save ružica rumena”), KUD “Preporod” iz Dugog Sela (“Lepo nas je pogledat sa strane”), KUD “Dučec” iz Mraclina (“Jelica kolce vodila”), KUD Bistra (“Djevojku za ruku ko rumenu jabuku”), KUD “Bratinečko srce” iz Bratine (“Ajd u kolo”), FA Šiljakovina (“Liko moja, tamburice stara”) te FA “Mladost” iz Samobora (koreografija “Tičica popeva”).

Zajednica kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije i Zajednica kulturno umjetničkih udruga grada Velike Gorice bili su organizatori ovogodišnje županijske smotre koreografiranog folklora.