Prijava

Vaša prijava

Dijelovi Donjeg Turopolja na kanalizaciju bi mogli čekati do 2023.


Na našu Facebook stranicu stiglo je pitanje čitateljice koju je zanimalo kada će u Novo Čiče doći kanalizacija. – Pročišćivač nam je toliko blizu da nam ljeti smrdi pod nosom, a nemamo odvodnu mrežu – konstatirala je.

Iz VG Vodoopskrbe odgovorili su da će ovaj problem biti riješen kroz projekt ”Aglomeracija Velika Gorica”. U sklopu prve faze izvedbe rekonstruirat će se pročišćivač otpadnih voda i izgraditi kanalizacijska mreža na koju će se mještani moći besplatno priključiti. Radovi na dijelu mreže trebali bi uskoro početi, a rok za njihov završetak je 2018. godina.

pročistač1

– Naselja manja od dvije tisuće stanovnika u Donjem Turopolju, kao što su Ribnica, Jagodno, Donje Podotočje, Novo Čiče, Čička Poljana i Lazina Čička, spadaju u drugu fazu projekta. Međutim, pojedini dijelovi naselja Novo Čiče, stambeni objekti neposredno uz glavnu cestu Staro Čiče-Novo Čiče te stambeni objekti neposredno uz glavnu cestu od križanja Vukovinska ulica – Velikogorička ulica do jezera Novo Čiče, bit će priključeni na kanalizacijski sustav već u prvoj fazi. Predviđeni krajnji rok za realizaciju i uvođenje u kanalizacijski sustav druge faze projekta je kraj 2023. godine, no dovršetak očekujemo prije predviđenog krajnjeg roka – poručili su iz VG Vodoopskrbe.

Naša čitateljica morat će se strpjeti još najmanje dvije godine da dobije kanalizaciju, a ako nije te sreće da joj se kuća nalazi na glavnoj cesti, mogla bi se načekati i do sedam godina.