Prijava

Vaša prijava

Općina Orle dobiva tri kilometra novog asfalta


Županijskoj upravi za ceste odobren je kredit od 50 milijuna kuna, koji će biti uložen u preasfaltiranje županijskih i lokalih cesta. 20 milijuna kuna bit će utrošeno do kraja godine, a ostatak sljedeće uz 20 milijuna kuna koje će ŽUC uložiti iz vlastitih prihoda. Tijekom 2016. i 2017. godine planira se preasfaltirati između 150 i 200 kilometara cesta.

asfaltiranje-cesta-zagrebacka-zupanija
Foto: Zagrebačka županija
Foto: Zagrebačka županija
Foto: Zagrebačka županija

Do kraja ove godine trebalo bi se preasfaltirati tri kilometra ceste na području općine Orle. Kriterij kojim su se definirale ceste za preasfaltiranje bilo je stanje i dužina prometnica. Ceste se asfaltiraju u izravnavajućem sloju debljine 3 centimetra i završnom sloju debljine 5 centimetra. Uz obnovljene ceste uredit će se i bankine, a kasnije i putni jarci.

Foto: Zagrebačka županija
Foto: Zagrebačka županija

Radovi su na nekim dijelovima već počeli, a negdje i završili. Župan Stjepan Kožić obišao je općinu Preseka i upoznao se s radovima. – Naknada koja se plaća pri registraciji motornih i priključnih vozila, a koja je osnovni izvor prihoda ŽUC-a, nije se povećala od 2002. godine. Dapače, s početkom ove godine dodatno je smanjena. Iz tog razloga, ali i lošega stanja cesta, odlučili smo da ŽUC podigne kredit čija će sredstva omogućiti preasfaltiranje najugroženijih prometnica. Bit će to značajan pomak prema kvalitetnijem i sigurnijem prometovanju i tehnički ispravnim kolnicima – ispričao je župan Zagrebačke županije.

asfaltiranje-cesta-zagrebacka-zupanija-3
Foto: Zagrebačka županija