Prijava

Vaša prijava

Obilježen Dan Koordinacije nacionalnih manjina


Nacionalne manjine Zagrebačke županije u organizaciji Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Zagrebačke županije i pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije obilježile su Dan Koordinacije u restoranu Phoenix (Staro Čiče) u petak, 27.09.2013. godine. Druženju su se odazvali pripadnici sedam od osam nacionalnih manjina: albanske, bošnjačke, srpske, češke, mađarske, makedonske i romske nacionalne manjine, nije bilo pripadnika crnogorske nacionalne manjine. Ispred Zagrebačke županije nazočili su predsjednik skupštine Dražen Bošnjaković, dožupan Rudi Vujević i predstavnici političkih stranaka. Poseban gost bio je veleposlanik Republike Albanije Pellumb Qazimi.

DSC_0355

Službeni dio otvorio je predsjednik Koordinacije Imbro Berkeš i u kraćem obraćanju istaknuo važnost njenog osnivanja za nacionalne manjine, naglasio odličnu suradnju sa Zagrebačkom županijom i zahvalio se na dosadašnjoj potpori. Naglasio je potrebu za čvršćim povezivanjem manjinskih zajednica i izrazio želju za  uključivanjem što većeg broja pripadnika u zajedničko djelovanje. Nakon toga uslijedio je prigodni kulturni program, u kojem su sudjelovali po jedan predstavnik od svake nacionalne manjine. Poslije domjenka druženje je nastavljeno do iza ponoći.

Koordionacija nacionalnih manjina Zagrebačke županije utemeljena je u Velikoj Gorici na sjednici održanoj 28. veljače 2013. godine. Za predsjednika je izabran Imbro Berkeš (mađarska manjina), zamjenica predsjednika je Sanela Kantarević (bošnjačka), a članovi su: Memetali Zenuni (albanska), Đuro Zatezalo (srpska), Franjo Vondraček (češka), Mirela Beko (romska), Sonja Habuš (makedonska) i Vujadin Prelević (crnogorska).