Prijava

Vaša prijava

Stiže polarna hladnoća


Nakon što nam je početak godine već donio oborine i prvi snijeg, ovih dana donijet će i prve veće minuse u cijeloj zemlji. Danas će biti hladno i suho vrijeme, a krajem dana će se sve više naoblačivati. Postoji mogućnost za susnježicu ili slab snijeg. Iako smo se probudili u dubokom minusu, oko -7 stupnjeva Celzija, popodnevne temperature trebale bi prijeći nulu.

Sutra nas očekuje vrlo slično vrijeme današnjem. Ujutro će biti vrlo niske temperature koje bi se tijekom dana kretale oko nule. Bit će oblačno s povremenim sunčanim razdobljima, a postoji mogućnost za pokojom pahuljom snijega.

Foto: DHMZ/PrintScreen
Foto: DHMZ/PrintScreen

Petak donosi pretežito oblačno vrijeme, vrlo hladno i vjetrovito. Puhat će jak sjeverni vjetar, a temperature neće prelaziti nulu. Temperature će se kretati od -10 do -3 stupnja. U subotu i nedjelju očekuje nas gotovo isto vrijeme kao i u petak, vrlo hladno, ali većinom suho.

Sljedeći tjedan mogao bi ponovno pasti snijeg, ali bi temperature trebale biti bliže nuli.

Foto: DHMZ/PrintScreen
Foto: DHMZ/PrintScreen

Iz Crometea savjetuju da za vrijeme ovih ekstremnih hladnoća pripremite grijanje, tople odjevne predmete i ne izlazite bez potrebe na hladnoću. Osim toga vrlo pametno bi bilo izolirati cijevi s vodom koje su na otvorenome ili ispustiti vodu iz njih kako bi se spriječilo pucanje cijevi zbog zamrznute vode u njima.

Vozači pripazite, osim na skliske i zaleđene kolnike, na svoje automobile i njihove akumulatore te svakodnevno provjeravajte jesu li puni. Poznato je da akumulatori ne podnose velike minuse. Pazite i na unutarnje dijelove motora koji su također osjetljivi na hladnoću, provjeravajte ulje kako ne bi došlo do hlađenja ulja, ali i mehaničkoga kvara motora. Također provjerite koliko vam je jak antifriz u autu.