Prijava

Vaša prijava

FOTO Nastavljen proces izbora novog šefa goričkog HDZ-a


U goričkom HDZ-u počela je predizborna kampanja koja bi trebala iznjedriti novog predsjednika gradske organizacije. Svoju kandidaturu jučer je u Velikoj Mlaki istaknuo Krešimir Ačkar, vršitelj dužnosti predsjednika goričkog HDZ-a i pročelnik Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i šport.

hdz-objava-kandidature-kresimir-ackar-18

Ačkar je istaknuo da je za dobar rezultat stranke na predstojećim lokalnim izborima izuzetno važno jedinstvo stranke. – Kada završe naši unutarstranački izbori, ne smiju postojati gubitnici i pobjednici, već samo ljudi koji će zajedno krenuti u lokalne izbore i osvojiti ono što im pripada u ovom gradu. Ako ja 22. siječnja ne budem izabran za predsjednika, pozivam sve vas, a i sam ću stisnuti ruku onome koga izabere preko dvije tisuće naših članova na izravnim izborima. Reći ću, idemo zajedno, i uložiti sve svoje znanje, moć i utjecaj kako bismo dobili predstojeće lokalne izbore – rekao je kandidat.

hdz-objava-kandidature-kresimir-ackar-30

Ačkar je naglasio da je Velika Gorica uz Zadar najplaviji, odnosno HDZ-ovskiji grad u Hrvatskoj. No kako kaže sve je teže ljude afirmirati, ali i animirati i izvući ih na birališta. – Vi ste ti s kojima želim raditi program i dobiti izbore. Vaše ideje želim čuti, vaše inicijative prenijeti svojim prijateljima u Saboru i po ministarstvima da ih realiziramo na dobrobit naše stranke, grada i države – poručio je.

hdz-objava-kandidature-kresimir-ackar-21

Kao najvažniji dio svoga programa Ačkar je istaknuo rad na terenu, odnosno s temeljnim ograncima i članovima, koji je, kako kaže, najvažniji za dobivanje izbora. – Onaj najteži dio posla, dragi prijatelji, ostaje na vama. Vi morate izložiti sebe, svoj ugled i autoritet kako biste došli do svakog svog susjeda i prijatelja te im ponudili razlog zašto da glasaju za HDZ, a to je jako teško i hvala vam iz srca na tome – objasnio je.

hdz-objava-kandidature-kresimir-ackar-8

Ovo predstavljanje nastavak je predizborne kampanje na unutarstranačkim izborima za novog šefa goričkog HDZ-a. Podsjećamo da su se izbori za predsjednika Gradske organizacije HDZ-a Velike Gorice trebali održati 20. studenog, ali su odlukom na 9. sjednici Gradske organizacije poništeni, kao i kandidature Tomislava Lukšića i Krešimira Ačkara. Kao razlog navedene su izmjene i dopune Propisnika koji definira provođenje unutarstranačkih izbora.

hdz-objava-kandidature-kresimir-ackar-3

Kao protukandidat za čelno mjesto goričkog HDZ-a Ačkaru bi se trebao suprotstaviti Tomislav Lukšić, koji je svoju kandidaturu istaknuo još krajem prošle godine. Oba kandidata imaju rok do nedjelje u ponoć da predaju svoje kandidature s potpisima podrške najmanje 75 članova stranke.

hdz-objava-kandidature-kresimir-ackar-1