Nastavlja se val hladnoće koji je ledom okovao cijelu zemlju. Na širem goričkom području danas se očekuje uglavnom suho vrijeme s mogućnošću manjih snježnih oborina. Najviša dnevna temperatura neće prelaziti ništicu, odnosno kretat će se između -3 i 0 stupnjeva Celzijevih. Za zagrebačku regiju Meteoalarm izdao je žuto upozorenje.

prognoza

Nešto više temperature zraka u odnosu na prethodne dane, uz manje vjetra, smanjile su tegobe meteoropata i kroničnih bolesnika, ali se i dalje se preporučuje oprez pri izlascima u najhladnijem dijelu dana.

biomet-prognoza

Sutra nas očekuje vrlo hladno i djelomice sunčano vrijeme. Najniža jutarnja temperatura kretat će se od -10 do -7, a najviša dnevna između -6 i -4 stupnjeva Celzijevih. Meteoalarm je izdao narančasto upozorenje za našu regiju.

meteoalarm1

Biometeorološke prilike bit će razmjerno nepovoljne. Niske temperature zraka mogu kod respiratornih bolesnika i bolesnika s krvožilnim bolestima pojačati tegobe. Oprez i adekvatna zaštita preporučuje se svima, a osobito starijim osobama i maloj djeci.