Prijava

Vaša prijava

Prijavite se na UNICEF-ovu radionicu “Rastimo zajedno”


Centar za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica organizira program “Rastimo zajedno” koji je nastao u sklopu UNICEF-ove kampanje “Prve 3 su najvažnije!”. Namijenjen je roditeljima djece u dobi do tri godine. Na radionici roditelji će moći s drugim roditeljima podijeliti svoja iskustva te steći znanja i vještine koje će im olakšati najvažniju ulogu u životu.

– Radionica će pomoći roditeljima u roditeljskoj ulozi tako što će oni naučiti nove vještine kojima će djetetu omogućiti da se razvije u senzibilnu, odgovornu i samostalnu zrelu osobu. Svrha programa je omogućiti protok informacija, znanja, vještina i podrške koji roditeljima koriste u ispunjavanju njihovih roditeljskih odgovornosti te promiču osobni rast i razvoj kompetentnosti roditelja i djeteta -naglasili su u Centru za djecu, mlade i obitelj.

Radionicu će voditi Andreja Pravdić, dipl. socijalna pedagoginja, a upisati se možete do srijede, 1. veljače osobno u Centru, putem e-maila, Facebook stranice ili na telefon 6231-734. Pohađanje programa je besplatno.

Foto: Ilustracija/Centar za djecu, mlade i obitelj/Facebook
Foto: Ilustracija/Centar za djecu, mlade i obitelj/Facebook

Glavni cilj programa je stvoriti poticajno i osnažujuće okruženje u kojemu roditelji razmjenjuju ideje o načinima na koje žive svoje roditeljstvo, upoznaju bolje sebe kao roditelja, prepoznaju načine na koje se odnose prema svojem djetetu te doznaju i za druge moguće načine odnošenja prema djetetu. Upoznaju se također sa znanstvenim stajalištima o razvojno poticajnoj interakciji roditelja i djeteta, kao i o roditeljstvu na dobrobit djeteta i roditelja.

Program radionica s roditeljima “Rastimo zajedno” sastoji se od jedanaest dvosatnih konceptualno i tematski povezanih radionica koje provode posebno educirani voditeljski timovi stručnjaka za podršku ranom razvoju djeteta:
1. Roditelji 21. stoljeća
2. Četiri stupa roditeljstva
3. Roditeljski ciljevi i psihološke potrebe djeteta
4. Sva naša djeca i kako ih volimo
5. Slušanje – važna vještina roditeljstva
6. Kako dijete uči o svijetu oko sebe?
7. Postavljanje granica: zašto i kako?
8. Biramo i kreiramo rješenja
9. Roditeljske odgovornosti i još poneka pitanja
10. Biti roditelj: utjecaji i izbori
11. Završetak i novi početak

Na radionicama sudjeluje osam do dvanaest roditelja, a koristite se različiti oblici rada, ovisno o cilju i sadržaju pojedine aktivnosti. Neke od aktivnosti su kratka predavanja uz PPT prezentacije, vježbe i rad na različitim zadacima izmjenjuju se s razgovorom na određenu temu i razmjenom iskustva. Na radionicama će se igrati igre i gledati filmovi.