Prijava

Vaša prijava

Grad će i ove godine sufinancirati socijalno-humanitarne i zdravstvene projekte udruga


Grad Velika Gorica raspisao je dva natječaja za dodjelu financijskih potpora udrugama iz područja socijalno-humanitarne i zdravstvene djelatnosti u 2017. godini. Prvim će jednokratno sufinancirati udruge čije su aktivnosti u skladu s Programom javnih potreba u socijalnoj skrbi i zdravstvu te Strategijom izjednačavanja mogućnosti i prava osoba s invaliditetom Grada Velike Gorice za razdoblje od 2014. do 2018. godine. Za ovu namjenu ukupno je osigurano 165 tisuća kuna, odnosno 80 tisuća za socijalno-humanitarne i zdravstvene aktivnosti, 50 tisuća za aktivnosti udruga proisteklih iz Domovinskog rata i 35 tisuća za aktivnosti udruga koje su sukladne Strategiji izjednačavanja mogućnosti i prava osoba s invaliditetom Grada Velike Gorice.

Udruge i neprofitne organizacije sredstva će moći dobiti za donacije i sponzorstva, obilježavanje značajnih datuma i važnih obljetnica, organiziranje susreta, natjecanja, priredbi, jačanje vlastitih kapaciteta i edukacije. Najmanji iznos financijske potpore za koju se možete prijaviti iznosi tisuću, a najveći 10 tisuća kuna. Natječaj je otvoren do iskorištenja sredstava. Više informacija možete pronaći na službenim stranicama Grada, a svoje upite možete postavljati na e-mail dragica.mp@gorica.hr.

U drugom natječaju dodjeljivat će se potpore za programe i projekte udruga koji su od posebnog interesa za Grad Veliku Goricu. Riječ je o projektima i programima koji doprinose poboljšanju socijalnih usluga i humanitarne djelatnosti, integraciji socijalno depriviranih skupina stanovništva, psihosocijalnoj pomoći osobama s problemima ovisnosti, zaštiti i promicanju prava osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju te njihovih obitelji, poboljšanju kvalitete života starijih i nemoćnih osoba, poticanju i razvoju socijalnog poduzetništva, promicanju i razvoju volonterstva, zaštiti zdravlja te promicanju vrijednosti Domovinskog rata i poboljšanju kvalitete života stradalnika Domovinskog rata.

Za financiranje ovih projekata i programa ukupno je osigurano 570 tisuća kuna, odnosno 380 tisuća za socijalno-humanitarne i zdravstvene programe i 190 tisuća za programe braniteljskih udruga.

Natječaj je otvoren do 10. veljače. Više informacija možete pronaći na službenim stranicama Grada, a svoje upite možete postavljati također putem e-mail adrese dragica.mp@gorica.hr.