Jutros se zabijelila gotovo cijela Hrvatska. Na području Velike Gorice palo je dva do tri centimetra snijega, a temperature su bile u prosjeku -8 stupnjeva Celzija. Dan će biti većinom sunčan, suh i hladan. Temperature će se danas i sutra kretati većinom ispod nule. Najhladnije će biti u jutarnjim i kasnim večernjim satima kada će se zbog izuzetno niskih temperatura stvarati poledica. Četvrtak i petak donose kratkotrajno zatopljenje kada će temperature prelaziti nulu.

Foto: DHMZ/PrintScreen
Foto: DHMZ/PrintScreen

U petak stiže i nova promjena vremena koja će na Jadran donijeti većinom kišu, a na kopnu snijeg uz stvaranje novog snježnog pokrivača, javlja Jutarnji.hr.

Njegova debljina će varirati. Najviše snijega će pasti u Lici i Gorskom kotaru, između 20 i 40 centimetara. U sjeverozapadnom dijelu Hrvatske pa tako i na našem području očekuje se 10 do 15 centimetara novog snježnog pokrivača. Padaline se očekuju u petak, ali i početkom sljedećeg tjedna.

Foto: DHMZ/PrintScreen
Foto: DHMZ/PrintScreen

Meteoalarm je zbog izuzetno niskih temperatura i poledice izdao narančasto upozorenje za Zagrebačku regiju, ali i gotovo cijelu Hrvatsku. Za krajnji jug izdano je crveno upozorenje.

Foto: Meteoalarm/PrintScreen
Foto: Meteoalarm/PrintScreen