Prijava

Vaša prijava

Rezultati projekta “Poklonimo Božić”


Prije nešto više od mjesec dana na području Velike Gorice provodio se projekt «Poklonimo Božić». Bila je to ideja Ane Marije Vekić i ta se ideja na kraju pretvorila u nešto veliko za što se nadamo da će se nastaviti ubuduće. Uključio se velik broj građana, 15 obitelji, dva obrta, udruga s većim brojem djece, škola s većim brojem učenika, a na različite načine u projektu su sudjelovali i podržali ga Centar za socijalnu skrb, Udruženje obrtnika i župa Navještenja Velika Gorica.

Ana Marija, Ana i Ivana Katarina, potaknute činjenicom da nemaju svi mogućnost priuštiti si ono što bi željeli, čak ni ono najnužnije, nemaju se kome obratiti za pomoć i nemaju se s kime poveseliti za Božić, odlučile su pokušati ujediniti Velikogoričane i potaknuti ih na međusobno pomaganje i solidarnost. To se ostvarilo, i na kraju, može se reći da je ovaj prvi projekt bio uspješan.

božić

Velikogoričani su pomogli oko 60 osoba u potrebi, od toga 12 obitelji s djecom, osam starijih i/ili nemoćnih i nepokretnih osoba te samcima slabog imovinskog statusa. Neki su pomogli u čišćenju i pospremanju stana starijim i nemoćnim osobama, ispekli kolače, platili račune za režije, kupili poklone djeci iz obitelji slabijeg imovinskog statusa, darovali poklon bonove, nabavili namirnice i ostale potrepštine.

– Ovim putem želimo se zahvaliti svima koji su sudjelovali u projektu te pomažući na bilo koji način nekome omogućili ljepši i sretniji Božić. Velika hvala Srednjoj strukovnoj školi Velika Gorica na donaciji kolača te poglavito psihologinji Sanji Šipušić Komar na suradnji i susretljivosti, frizerskom salonu M-style na poklonjenom šišanju za cijelu obitelj, Turopoljskoj udruzi skauta “Tur” i njihovom voditelju Mariju Dilberoviću na financijskoj pomoći obitelji u potrebi, Župi Navještenje Velika Gorica i kapelanu Luki Brešiću na pomoći obiteljima u potrebi. Ponajprije hvala svim pojedincima i obiteljima, građanima Velike Gorice koji su se odazvali na pomaganje onima u potrebi i ponovno dokazali da je uz volju sve lako i pomoći zaista može svatko! – poručuju djevojke.


U Goricu stiže međunarodno priznati saksofonist

Modelarska liga Zagrebačke županije