Prijava

Vaša prijava

Još je tjedan dana do Turopoljske fašničke utrke


Još je tjedan dana do Turopoljske fašničke utrke. Turistička zajednica Grada Velike Gorice poziva sve zainteresirane, i velike i male, da zamaskirani istrče počasni fašnički krug, utrče u ciljnu krivinu, preuzmu ključeve grada i zauzmu tron Princa Fašnika.

Princa će ove godine utjeloviti Filip Juričić, a najavljivači/navijači/voditelji utrke su Vid i Drele. Trkači nastupom pod maskama pružaju djeci Judo kluba osoba s invaliditetom “Fuji” moralnu, a Turistička zajednica će im po utrci pružiti i financijsku podršku.

– Iako smo prvotno naveli da u utrci mogu sudjelovati samo punoljetni građani zbog mogućih vremenskih neprilika i konfiguracije terena/staza, voljeli bismo poziv uputiti i našim mlađim sugrađanima kojima će ovaj tip utrke zasigurno biti jako zanimljiv i zabavan – poručuju iz TZ-a.

Utrka starta 18. veljače u 11 sati u Parku dr. Franje Tuđmana. Jedini je uvjet da natjecatelji na sebi moraju imati fašnički rekvizit, a trkači koji osvoje prva tri mjesta dobivaju simbolične nagrade. Prijave se vrše na dan utrke kod članova Maraton kluba. Dužina je fašničke staze 800 metara.