Prijava

Vaša prijava

6. Turopoljska fišijada HNS-a


Tradicionalno natjecanje u pripremanju ribljeg paprikaša u organizaciji velikogoričkog ogranka HNS-a održano je u dvorištu Stare općine u nedjelju, 13. listopada 2013. godine. Kuhanje je službeno započelo u 10:30 sati, nešto prije 13:30 sati tročlani ocjenjivački sud je okončao delikatnu zadaću da izabere najbolje, a u 14 sati bilo je proglašenje najboljih. Kulturno-umjetnički dio popularne manifestacije ispunio je FA Turopolje.

Ove godine u utrci za najbolje riblje paprikaše natjecalo se čak 22 kotlića, a ocjenjivano je pet elemenata: miris, boja, okus, gustoća i ukupni dojam. Za svaki segment ocjene su bile u rasponu od 10 do 50 bodova, tako da je maksimalna ocjena mogla biti 750 bodova (3×250). Prema riječima moderatora priredbe Gorana Beusa Richemberga, predsjednika velikogoričkog HNS-a, plasman na prva tri mjesta odlučen je u samo 6 bodova.

Prije dodjele pehara za tri prvoplasirana natjecatelja u natjecanju za najbolji fiš paprikaš dodijeljena je nagrada za novouvedenu kategoriju – najljepše uređen stol (radna klupa). Plaketu su u niskom letu prigrlile »Vatrene vještice«.

Poredak najboljih: 1. mjesto HNS Ivanić Grad (608 bodova), 2. mjesto. HNS Novska (603 boda), 3. mjesto Željko i kumovi (602 boda).

(DJ)



Samo se srcem dobro vidi