Prijava

Vaša prijava

Merčepovac iz Velikog Polja osumnjičen za smrtno ranjavanje Škembera


Prema pisanju portala jutarnji.hr, putnik autobusne linije 268 koji je smrtno ranio Antu Škembera na sam Uskrs u novozagrebačkom naselju Sloboština je Đemal Paloš Kobra iz Velikog Polja. Kobra je bio jedan od instruktora i osnivača rezervnog sastava MUP-a koji je, prema vlastitim riječima, jedno vrijeme bio zapovjednik postrojbe rezervnog sastava MUP-a u Pakračkoj Poljani.

Džemal Paloš poznati je pripadnik braniteljske populacije, piše jutarnji.hr. Osim po ratnim zaslugama i odlikovanjima, Paloš je hrvatskoj javnosti postao poznat i kao svjedok u postupku protiv Tomislava Merčepa. Svjedočeći u postupku Merčepu, Paloš je ispričao kako je on, a ne Merčep, jedno vrijeme bio zapovjednik postrojbe MUP-a u Pakračkoj Poljani te da mu Merčep nije bio nadređeni. Ustvrdio je kako je do njegova zapovijedanja nad postrojbom došlo slučajno budući da je u Pakračku Poljanu krenuo tražiti svojega prijatelja dr. Šretera.

Nakon što je MUP-ovoj postrojbi stradao zapovjednik, on je preuzeo postrojbu, organizirao je i njome zapovijedao. – Ja sam formalno bio na bolovanju u MUP-u, iako sam zapravo bio zapovjednik te postrojbe u Pakračkoj Poljani pa sam zbog nepojavljivanja na poslu u MUP-u dobio otkaz – izjavio je Džemal Paloš.

Dodao je da je postrojbom zapovijedao do početka 1992. godine. Osumnjičeni Džemal Paloš dosad nije bio evidentiran zbog kaznenih djela.