Prijava

Vaša prijava

Dođite na radionicu ”Našla krpa zakrpu”


U Gradskoj knjižnici Velika Gorica, na Središnjem odjelu za odrasle u četvrtak 27. travnja u 18 sati Gordana Muraja održat će radionicu krpanja. Aktivistica Muraja je svestrana Velikogoričanka čije ruke znaju napraviti čuda s  iglom i koncem, ali i kukicom, pletaćim iglama i svim ostalim vrstama ručnog rada. Polaznike radionice će naučiti kako spasiti omiljenu, a neznatno oštećenu odjeću. Usput će polaznici moći razgovarati o svojim iskustvima u šivanju i krpanju, a predviđeno je i vrijeme za sašiti predmet iznenađenja.

– Iako neki tvrde da “staro popravljaju samo čudaci”, zašto bismo bacili još sasvim upotrebljiv, lijep i drag odjevni predmet samo zbog malog oštećenja, rupice ili manje poderotine koju je tako lako i jednostavno – zakrpati? Čak i onima koji poznaju osnove šivanja ponekad je teško pronaći pravi način za zakrpati nešto, kako bi popravak bio što manje uočljiv, a odjeća pristojno izgledala – rekla je Ivana Grubačević iz Gradske knjižnice Velika Gorica koja organizira ovu zanimljivu radionicu na Četrtom četrteku. U tome su im pomogli i volonteri u okviru Tranzicijske grupe Velika Gorica koji jednom mjesečno vode radionice razmjene vještina.

Svi koji dođu na radionicu trebaju ponijeti svoje oštećene stvari – čarape, majice, haljine, traperice, a bit će i nešto oglednih predmeta za krpanje. Igle, konci i ostale šivaće potrepštine bit će svima na raspolaganju, ali slobodno možete ponijeti i vlastiti pribor za šivanje.

Sudjelovanje u radionicama je besplatno, a znanja koja možete steći neprocjenjiva. Ako i sami posjedujete neka znanja i vještine, nešto što možete podijeliti s drugima u neformalnom radioničkom druženju, slobodno se javite na e-mail posudba@knjiznica-vg.hr. O temama se možete informirati u knjižnici ili na njenim mrežnim stranicama te putem Facebooka – Tranzicijska grupa VG ili Gradska knjižnica Velika Gorica – Središnji odjel za odrasle – pozvala je Grubačević iz GK Velika Gorica.