Prijava

Vaša prijava

Otvoren natječaj za književnu nagradu ”Albatros”


Pučko otvoreno učilište objavilo je Natječaj za književnu nagradu ”Albatros” 2017. Pravo sudjelovanja imaju građani Republike Hrvatske i dijaspore koji pišu na hrvatskom jeziku i njegovim narječjima. Natječaj je namijenjen mladim ili neafirmiranim piscima koji nisu članovi strukovnih književnih udruga poput Društva hrvatskih književnika i slično.

Za nagradu se mogu slati roman, dramski tekst ili zbirka kratkih priča, priče ili pjesme za djecu te pjesme, priče ili roman zavičajne tematike s područja Grada Velike Gorice ili Zagrebačke županije.

– Rukopis ne smije biti objavljen, treba imati najmanje 50, a najviše 150 kartica i dostavlja se u tri isprintana primjerka. Prilikom prijave potrebno je priložiti tekst u Wordu, na cd-u.
Uz rukopis treba dostaviti i životopis s podacima o autoru: adresa – prebivalište, telefon, fax, e-mail – istaknuli su iz Nakladničke djelatnosti POUVG.

Foto: Kronike Velike Gorice/Arhiva

Rukopisi se mogu poslati do 16. svibnja na adresu Pučko otvoreno učilište Velika Gorica (za Književni natječaj ”Albatros”), Zagrebačka 37, 10 410 Velika Gorica. Poslani rukopisi neće biti vraćeni, a koji će osvojiti ”Albatros” odlučit će prosudbeni odbor kojeg će imenovati organizator.

Rezultati Natječaja bit će objavljeni do 14. listopada 2017. godine na www.pouvg.hr.
Nagrađena knjiga izaći će iz tiska u prosincu ove godine.

Književna nagrada ”Albatros” utemeljena je s ciljem afirmacije novih djela i novih imena u hrvatskoj književnosti, a sastoji se od novčane nagrade u iznosu od pet tisuća kuna, diplome i tiskanja nagrađene knjige.


Predstavljanje knjige Bornin vremeplov