Prijava

Vaša prijava

FOTO Opremljena kardiološka ambulanta, uskoro se očekuje otvorenje


Kardiološka ambulanta u sklopu velikogoričkog Doma zdravlja u potpunosti je opremljena. Uređenje je počelo još prošle godine. Vrijednost investicije je 1,2 milijuna kuna od čega je Grad iz proračuna izdvojio 400 tisuća kuna za kupnju aparata. U ambulanti se nalazi sva oprema za neinvazivni pregled srca: jedan od najvažnijih dijagnostičkih aparata, a to je za ultrazvuk srca zatim uređaj za ergometriju gdje se provodi test opterećenja, aparat za očitavanje EKG-a, holter tlaka i holter srca. Ambulantu su jutros obišli gradonačelnik Dražen Barišić sa suradnicima i ravnatelj ispostave velikogoričkog Doma zdravlja Stjepan Zagorac.

– U ambulanti nije zastupljena sva oprema, no ovdje se može puno toga otkriti i postaviti indikacija za daljnju kardiološku invazivnu obradu. Namjera je smanjiti smrtnost kod građana jer upravo su kardiološke bolesti broj jedan kada govorimo o mortalitetu, zato i jesmo ovo otvorili, ako spasimo jedan život, napravili smo puno – rekao je ravnatelj Stjepan Zagorac.

Otvorenje ambulante očekuje se uskoro, odnosno, kako je rekao ravnatelj Zagorac, odmah po završetku proceduralnih pitanja. U ambulanti će biti zaposlen jedan liječnik. Umjesto u Zagreb na Rebro, pacijenti će tako uskoro dolaziti na kardiološke pretrage i preglede u Veliku Goricu. No u budućnosti se planira otvoriti još specijalističkih ordinacija.

– Naša je želja da na ovoj lokaciji napravimo Medicinski centar s još više ovakvih usluga. No internistički i kardiološki problemi su jedni od najčešćih koji posebno u starijoj životnoj dobi imaju gotovo svi građani. Velikogoričani će otvorenjem ove ambulante dobiti dostupnost prijeko potrebnih usluga – istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić.

U velikogorički Dom zdravlja došao je i glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić. Grad Velika Gorica u suradnji s Večernjakom i drugim partnerima sudjeluje u hvalevrijednoj akciji ”Ordinacije iz bajke”.

-Ideja je da s partnerima izaberemo neku ustanovu koja je bitna za zdravlje i razvoj i da ju opremimo i učinimo ugodnom i za oko i za boravak. ”Ordinacija iz bajke” ne bi uspjela da nije odgovornih tvrtki u Hrvatskoj koje se uključe, to su u ovom slučaju HEP i Uniqa, a zahvaljujem i gradonačelniku Velike Gorice što je prepoznao ovaj projekt – rekao je Klarić i dodao kako je cilj njihovih akcija podizanje kvalitete života građana.

S obzirom na to da velikogoričkom Domu zdravlja gravitira gotovo 80 tisuća građana, za njih će skorim otvorenjem ambulante kvaliteta zdravstvene usluge biti znatno poboljšana.