Prijava

Vaša prijava

KNJIGA TJEDNA Maša


Današnja preporuka namijenjena je mlađim osnovnoškolcima. Nadamo se da praznike koji upravo počinju neće provesti samo za računalom nego će naći vremena i za dobro štivo!
Sanja Pilić najčitanije je književnica za djecu i mlade. Objavila je tridesetak knjiga za djecu i odrasle. Djela joj postižu velike naklade, mnoga su doživjela i po deset izdanja. Njezini tekstovi prevedeni su na slovenski, engleski, njemački, nizozemski, talijanski i mađarski jezik. Sa šest naslova zastupljena je i u lektiri za osnovne škole.

Za ove praznike preporučujemo vam da pročitate knjige o djevojčici Maši.

U prvoj knjizi “Maša i gosti” upoznajemo druželjubivu djevojčicu koja obožava ići u goste. Zamjera odraslima što za druženje često nemaju dovoljno vremena. Maša brine o svom psiću Flokiju, svađa se sa starijim bratom kojem podvaljuje sol u kakao i vrijeme provodi šetajući Zagrebom u kojem se čak uspijeva i izgubiti.

Druga knjiga “Maša i nova učenica” donosi priču o sramežljivoj i bucmastoj djevojčici Tajani koja dolazi u Mašin razred. Tajana nema tatu, nema ni dobre ocjene u školi, a učenici je zadirkuju. Maša joj priskače u pomoć i pomaže joj u prevladavanju srama.
U knjizi „Maša i životinje“ djevojčica voli odlaziti u zoološki vrt i šetati prirodom. Poželjet će kućnog ljubimca. No, igrati se sa životinjom i brinuti se za nju dvije su različite stvari. Ali Maša zna kako to pomiriti…

U knjizi „Maša i ljeto“ upravo je završila školska godina i pred Mašom su skoro tri mjeseca uživanja. Ove će godine krenuti na more bez roditelja, samo s bratom, u posjet baki i djedu u Rovinj… koga će tamo upoznati, s kim će se družiti i kako će se provesti pročitajte u ovoj knjizi.

„Maša i putovanja“ – Maša voli putovati, a kad joj se ukaže da posjeti Pariz njezinoj sreći neće biti kraja…

„Maša i nova učenica“ – U Mašin će razred doći nova učenica. Neki učenici zbog toga neće biti sretni.
Maša zna da se novoj učenici mora zaželjeti dobrodošlica.
Hoće li uspjeti u tome?

„Maša i kazalište“ – Maša voli ići u kazalište, ali neka djeca baš i nisu ljubitelji zanimljivih predstava pa će ih Maša morati nagovoriti na posjet kazalištu i uvjeriti ih da će se dobro zabaviti, a ponešto i naučiti.

„Maša i sport“ – Maša zna da je sport vrlo važan za zdravlje svakog djeteta. No kako natjerati na sportske aktivnosti one koji više vole sjediti pred računalom ili ležati ispred televizora!

„Maša i klaun“ – Ako ste pomislili da su klaunovi samo obični cirkusanti i zabavljači, onda znajte da ste se prevarili. Kad Maša upozna klauna i sazna da on čini mnoge dobre stvari o kojima se malo zna i ona će mu odlučiti pomoći u tome.

„Maša i Božić“ – Božić je najljepši praznik u godini. No Maša zna da oni koji ga moraju provesti sami ne misle tako. Zato će sa svojim prijateljima organizirati proslavu koja će svima približiti ljepote Božića.

„Maša i bajke“ – Maša voli čitati, a bajke su joj najomiljenije štivo. No što će se dogoditi kad likovi iz bajki iznenada ožive i krenu s Mašom u šetnju?

„Maša i učiteljica“ – Maša zna da je učiteljica vrlo važna osoba u životu svakog djeteta. Kako vrtićke, tako i školske učiteljice nauče djecu mnoge stvari korisne za čitav život. Kako da im Maša zahvali na svemu što su ju naučile? Može li joj u tome pomoći jedan žuti naslonjač?
Ove iznimno zanimljive, kratke priče idealne su za klince koji uče čitati i djecu u nižim razredima osnovne škole. Pisane su većim slovima i upotpunjene lijepim, životnim i velikim ilustracijama Katarine Halužan. Djeca će se u Mašinim zgodama zasigurno prepoznati i uživat će u njezinim neobičnim dogodovštinama koje su zapravo priče iz njihove vlastite svakodnevice. Maša kao lik predstavlja korektiv ponašanja, obično na svojim iskustvima uči, a onda stečeno znanje ili pravila lijepog ponašanja dijeli s drugima.

Ugodne ljetne praznike i što više pročitanih knjiga žele vam knjižničarke Dječjeg odjela Gradske knjižnice Velika Gorica!