Prijava

Vaša prijava

Za vikend ćemo se ”pržiti” na 36


Državni hidrometeorološki zavod izdao je danas upozorenje na toplinske valove koji mogu utjecati na zdravlje. Još danas i sutra neće biti opasnosti od toplinskih valova, no u petak, subotu i posebno nedjelju treba biti oprezan. Prognostičari su najavili da će najviša temperatura zraka biti iznad 30 Celzijevih stupnjeva, a ponegdje i iznad 35. Na zagrebačkom području, u petak i subotu bit će umjerena opasnost od toplinskih valova, a u nedjelju velika opasnost.

foto: DHMZ/PrintScreen

Sutra će biti pretežno sunčano i vruće. Sredinom dana i poslijepodne može biti jačeg razvoja oblaka uz poneki pljusak i grmljavinu. Puhat će uglavnom slab vjetar, prema kraju dana mjestimice umjeren sjeveroistočni. Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se između 15 i 17, a najviša dnevna od 31 do 33 Celzijeva stupnja. Slično vrijeme očekuje nas i do kraja tjedan. Bit će sunčano i vruće. U petak poslijepodne moguća je slaba naoblaka uz umjeren do jak zapadni vjetar i dnevnu temperaturu zraka od 35 Celzijevaca. Nebo će u subotu i nedjelju biti bez oblaka, a sunce će nas grijati s visokih 36 stupnjeva.

Ljetna vrućina nastavit će se i u subotu i nedjelju zato budite oprezni prilikom izlaganja suncu. Izbjegavajte boravak na otvorenome od 10 do 17 sati, pijte puno tekućine, a ako morate boraviti vani, nanesite kremu za sunčanje s UVA i UVB zaštitom, stavite šešir i sunčane naočale te odjenite laganu i prozračnu odjeću. Ako spadate u skupinu osoba koje boluju od kardiovaskularnih bolesti, liječnici savjetuju da u potpunosti izbjegavate izlaganje suncu.